X

Camere de Supraveghere. ATENTIE la PERICOLUL ASCUNS

Camere de supraveghere. Tot mai multa lume cumpara dispozitive cu ajutorul carora sa isi supvavegheze casele, sau orice alte locatii care au nevoie de asemenea monitorizare, majoritatea alegand camere conectate la internet. Exista foarte multe tipuri de camere de supraveghere, precum cele din aceasta pagina, insa cele care se conecteaza la internet, si pot fi accesate de la distanta, sunt foarte populare, tocmai pentru ca pot fi accesate de catre utilizator cand acesta nu se afla in respectiva locatie.

Camere de supraveghere. Problema pe care foarte multa lume nu o stie este ca aceste dispozitive au un pericol ascuns, hackerii putandu-le sparge pentru a vedea ceea ce inregistreaza respectivele dispozitive. In cazuri si mai serioase, unele camere de supraveghere pot fi sparte si folosite in retele de tip botnet, care in general sunt utilizate de catre hackeri pentru a ataca diverse wbesite-uri, sau servere, pentru a le bloca activitatea, fara ca utilizatorul sa stie ce se intampla.

Camere de Supraveghere. ATENTIE la PERICOLUL ASCUNS

Camere de supraveghere. Un asemenea dispozitiv poate si spart fie daca are un software prost gandit, fie daca este prost configurat de catre utilizator, al doilea caz fiind de obicei cel care faciliteaza accesarea lor. Exista foarte multe cazuri in care imagini au fost luate de pe camere de supraveghere, precum cele din aceasta pagina

, sparte pentru a le face rau unor oameni, si exista inclusiv in Romania multe persoane afectate, unele dintre ele chiar si cu vaste cunostinte in domeniul IT.

Camere de supraveghere. In general, detinatorul unui asemenea dispozitiv descopera foarte greu ca acesta a fost spart, si poate avea diverse imagini furate de catre hackeri, unele dintre ele care pot fi folosite impotriva sa, ori pentru furturi. Daca aveti camere de supraveghere si sunt prost configurate, ele pot fi folosite inclusiv de hoti pentru a sti cand sa dea o spargere, desigur fara sa fie inregistrati, asa ca este foarte important sa le administrati cum trebuie.

Camere de supraveghere. In general schimbarea parolei predefinite este suficienta pentru a securiza intr-o anumita masura un dispozitiv de acest gen, insa trebuie sa va configurati bine si routerul la care e conectata camera prin Wi-Fi.

This post was last modified on apr. 9, 2019, 2:12 PM 14:12

Disqus Comments Loading...