X

RCS & RDS. UPC, Vodafone, Orange, Telekom, AVERTIZARE pentru TOTI Clientii

RCS & RDS. UPC, Vodafone, Orange, Telekom, sunt in centrul unei avertizari care vizeaza absolut toti romanii care sunt clienti ai serviciilor furnizate de catre aceste companii, dar nu numai ai loc. Mai exact, o noua lege a fost adoptata in Romania, iar ea reglementeaza pedepsele pe care le pot primi persoanele care fac propaganda terorista, si nu numai, insa inclusiv amenzile pe care le primesc RCS & RDS, sau alte companii, care faciliteaza accesul la website-uri cu propaganda terorista.

RCS & RDS. Pentru inceput, furnizorii de comunicatii electronice trebuie sa blocheze accesul la website-urile care fac propaganda terorista, altfel risca sa primeasca amenzi substantiale pentru inactiunea lor. Noua lege prevede amenzi de pana la 100 de milioane de LEI pentru RCS & RDS, sau celelalte companii de telecomunicatii, daca faciliteaza accesul la website-urile de propaganda terorista, institutiile guvernamentale fiind cele care fac lista paginilor web ce trebuie blocate.

RCS & RDS. UPC, Vodafone, Orange, Telekom, AVERTIZARE pentru TOTI Clientii

RCS & RDS. In cazul in care, dupa primirea listei de la autoritati, companiile telecom refuza sa blocheze accesul la aceste website-uri, ele pot fi sanctionate cu amenzi de pana la 100 de milioane de LEI, insa initial ele vor fi mici. Chiar si asa, simpla existenta a acestei legi este de bun augur, pentru ca acum RCS & RDS, si celelalte companii, vor trebui sa protejeze mai bine interesele Romaniei, si ale cetatenilor, prin blocarea website-urilor cu propaganda terorista.

RCS & RDS. Separat de companiile de telecomunicatii, inclusiv cele care ofera gazduire de website-uri sunt obligate sa elimine continutul de propaganda terorista din propriile servere, altfel risca amenzi similare. Cei de la RCS & RDS nu mai au servicii de gazduire, insa cei de la Telekom au pentru companii, de exemplu, si exista foarte multe alte companii care ofera servicii de gazduire web in Romania, iar ele intra sub incidenta acestei noi legi adoptata de catre Parlamentul Romaniei.

RCS & RDS. Totusi, furnizorii de servicii de internet sunt cei care vor avea cel mai mult de lucru, si care vor fi cel mai mult afectati de catre aceasta lege, ea reprezentand transpunerea unei directive europene privind combaterea terorismului. Trebuie mentionat si faptul ca persoanele care fac propaganda terorista, sau incearca sa procure obiecte ce pot fi folosite in acte de terorism, risca acum ani grei de inchisoare.

This post was last modified on apr. 12, 2019, 8:42 PM 20:42

Disqus Comments Loading...