X

Microsoft a Avut SERVERELE SPARTE, ce au Accesat Hackerii

Microsoft a facut in weekend un anunt extrem de important, dar si de ingrijorator, compania americana confirmand faptul ca serverele sale au fost accesate de catre hackeri timp de cateva luni. Se pare ca serviciul Microsoft Outlook a fost spart de catre hackeri, acestia avand acces aproape trei luni de zile la unele dintre datele din conturile utilizatorilor, insa cei de la Microsoft au facut abia acum anuntul privind aceasta problema foarte importanta.

Microsoft spune ca intre 1 ianuarie si 28 martie 2019 hackerii au avut acces la un numar necunoscut de conturi ale Microsoft Outlook si au vazut adrese de email, numere de flere, plus subiectele email-urilor trimise. Conform celor de la Microsoft, continutul email-urilor trimise prin intermediul Outlook nu a putut fi accesat de catre hackeri, iar asta face ca aceasta bresa de securitate sa nu fie chiar atat de grava, dar e ramane un foarte importanta, ascunsa pana in prezent.

Microsoft a Avut SERVERELE SPARTE, ce au Accesat Hackerii

Microsoft nu a dezvaluit si care au fost hackerii care au obtinut acces la datele din Microsoft Outlook, cel mai probabil pentru ca nici nu stie inca de unde au fost accesate datele din serverele sale. Partea buna in toata aceasta problema sta in faptul ca parolele conturilor Microsoft Outlook nu au fost accesate de catre hackeri, sau cel putin compania Microsoft nu a dezvaluit pana in prezent informatii care sa sugereze acest lucru, ceea ce este foarte bine.

Our data indicates that account-related information (but not the content of any e-mails) could have been viewed, but Microsoft has no indication why that information was viewed or how it may have been used. Microsoft regrets any inconvenience caused by this issue. Please be assured that Microsoft takes data protection very seriously and has engaged its internal security and privacy teams in the investigation and resolution of the issue, as well as additional hardening of systems and processes to prevent such recurrence.

Microsoft a pornit o investigatie privind problemele pe care hackerii le-au creat pentru utilizatorii din lumea intreaga ai platformei Outlook, si va fi interesant de vazut la ce rezultat se va ajunge in final. Microsoft nu a spus cam cat ar putea dura ancheta prin care incearca sa afle ce s-a intamplat cu datele din serverele sale, asa ca ramane doar sa vedem cat de rapid se va ajunge la o concluzie privind problemele generate in acest moment pentru utilizatori.

This post was last modified on apr. 21, 2019, 8:14 AM 08:14

Disqus Comments Loading...