X

Facebook. Cum le-a DAT TEAPA Utilizatorilor Instagram

Facebook. Compania americana a mintit pe toata lumea in ultimele luni, dar utilizatorii sai sunt destul de obisnuiti sa aiba parte de abuz nejustificat din partea ei, insa acum lucrurile se indreapta si spre Instagram. Acum cateva saptamani Facebook a spus ca a stocat sute de milioane de parole ale conturilor in format necriptat, spunand ca printre ele s-ar fi aflat si cateva zeci de mii de parole pentru conturi Instagram, iar unii angajati ai sai au facut cautari prin baza de date care el continea.

Facebook. Acum compania americana “schimba placa”, si sustine ca de fapt cateva milioane de parole ale conturilor Instagram au fost stocate in mod necriptat si au devenit accesibile pentru angajatii sai. Desigur ca Facebook nu a dezvaluir numarul real de parole care au fost stocate in mod necriptat, si usor de citit, insa pentru ca e vorba despre cateva milioane de conturi Instagrama fectate, situatia este una foarte delicata, dar nu e chiar prima oara.

Facebook. Cum le-a DAT TEAPA Utilizatorilor Instagram

Facebook. Stocarea parolelor in forma necriptata, usor de citit, s-ar fi facut inca din 2012 pentru conturile retelei de socializare, si mai tarziu inclusiv pentru Instagram, deci problema este una foarte veche. Cel putin 20.000 de angajati din cadrul Facebook au putut accesa parolele stocate de catre compania americana din reteaua sa de socializare, sau Instagram, si nu se stie cati au profitat de ocazie pentru a accesa conturile utilizatorilor, compania spunand ca asta nu s-a intamplat, dar cine o mai crede ?

WE SIMPLY LEARNED THERE WERE MORE PASSWORDS STORED IN THIS WAY. This is an issue that has already been widely reported, but we want to be clear that we simply learned there were more passwords stored in this way.

Facebook. Partea si mai proasta este ca desi parolele au fost expuse cel putin catre angajatii companiei, americanii nu le recomanda nici utilizatorilor sai, si nici utilizatorilor Instagram sa isi schimbe parolele folosite pentru conturi. Asta ii expune si mai mult pe utilizatorii Facebook si Instagram in fata unor posibile furturi ale conturilor, dar stiam deja ca americanilor nu le pasa de utilizatori, asa ca nimeni n-ar trebui sa fie prea uimit de ceea ce se intampla.

Facebook. Din pacate, securitatea nu-si mai regaseste un loc in cadrul companiei Facebook, intimitatea datelor nefiind vreodata o prioritate pentru cei din Menlo Park.

This post was last modified on apr. 19, 2019, 9:18 AM 09:18

Disqus Comments Loading...