X

Huawei. Ministru CONCEDIAT dupa Divulgarea ADEVARULUI

Huawei. Acum cateva saptamani a fost dezvaluit in mod oficial faptul ca Marea Britanie va interzice partial produsele companiei chinezesti, informatia generand un val de discutii cu privire la oportunitatea impunerii sale. Informatiile privind interzicerea echipamentelor Huawei pentru anumite parti ale retelelor 5G din Marea Britanie au venit in urma unei sedinte “cu usile inchise” ale guvernului tarii, si se pare ca ele nu prea trebuiau sa ajunga in presa.

Huawei. Fostul ministru al apararii din Marea Britanie, Gavin Williamson, este cel care a dezvaluit informatiile pentru presa, iar in urma unei anchete facute in baza dezvaluirilor, prim-ministrul tarii a decis sa-l demita. Ancheta a inceput imediat dupa sedinta consiliului de securitate al tarii, un fel de CSAT, insa in ciuda demiterii fostului ministru al apararii, produsele celor de la Huawei vor fi in continure interzise la utilizare pentru anumite parti ale retelelor operatorilor de telefonie mobila.

Huawei. Ministru CONCEDIAT dupa Divulgarea ADEVARULUI

Huawei. Fostul ministru al apararii a fost numit in functie in anul 2017, iar in ciuda rezultatului anchetei, sustine ca nu el este persoana care a dezvaluit acele informatii, situatie destul de ciudata, totusi. Prim-ministru Marii Britanii a afirmat prin biroul de presa al guvernului ca si-a pierdut increderea in fostul ministru al apararii in urma divulgarii acestor informatiis secrete privind compania Huawei, asa ca a decis sa-l demita, el fiind deja inlocuit in functie.

Defence secretary Gavin Williamson has been removed from his role following an inquiry into allegations that he leaked information from a high-level National Security Council (NSC) meeting related to working with Huawei to build out the UK’s 5G network.May doubled down on the decision to let Williamson go in a letter confirming his dismissal in which she said: “No other, credible versions of events to explain this leak has been identified.”

Huawei. E foarte posibil ca ministrul sa fi avut terminalele electronice analizate pentru a se confirma faptul ca a divulgat intr-adevar acele informatii, sau poate ca jurnalistul/a care le-a primit a confirmat sursa informatiilor. Prim-ministrul Marii Britanii spune ca in urma anchetei nu a gasit vreo alta explicatie credibila privind divulgarea informatiilor privind interdictia care va fi impusa companiei Huawei, asa ca decizia, desi radicala, nu putea fi alta.

Huawei. Conform deciziei luate de catre guvernul Marii Britanii, echipamentele de telecomunicatii ale companiei chinezesti pot fi folosite in partile mai putin importante ale retelelor de telefonie mobila 5G care vor fi lansate in tara.

This post was last modified on mai 9, 2019, 3:28 PM 15:28

Disqus Comments Loading...