X

Vodafone. ANPC ia o Decizie RADICALA privind CRESTEREA PRETURILOR

Vodafone. Operatorul de telefonie mobila din Romania a fost amendat de catre ANPC cu suma de 70.000 de LEI acum mai bine de o saptamana deoarece s-ar fi folosit de o clauza contractuala abuziva pentru a creste preturile abonamentelor. ANPC a cerut si eliminarea acelei clauze contractuale din abonamentele pe care operatorul de telefonie mobila Vodafone le are in derulare, insa acum merge mai departe cu deciziile impotriva sa, in beneficiul consumatorilor din Romania.

Vodafone. Presedintele ANPC a semnat un ordin prin care sunt anulate, practic, cresterile de preturi ale operatorului, in baza acelei clauze contractuale, deci clientii nu vor fi nevoiti sa plateasca cu 1 euro in plus pentru abonamente. Ordinul ANPC se aplica imediat pentru cei de la Vodafone, insa desigur ca ei il pot contesta in instanta, la fel ca amenda primita de la ANPC, dar ar putea trece si cateva luni pana cand un judecator l-ar putea suspenda.

Vodafone. ANPC ia o Decizie RADICALA privind CRESTEREA PRETURILOR

Vodafone. Desi inclusiv RCS & RDS, Orange, sau Telekom, au crescut preturile pentru abonamente, cei de la ANPC s-au indreptat doar impotriva “rosilor” pentru ca s-au folosit de o clauza contractuala abuziva pentru a aplica aceasta crestere. Nu ar fi exclus ca separat de Vodafone si alti operatori de telefonie mobila sa intre in vizorul autoritatilor intr-o maniera similara, insa deocamdata nu exista detalii ca RCS & RDS, Orange, sau Telekom, ar putea primi amenzi similare pentru cresterea preturilor.

Prin Ordin al Președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), s-a dispus ca, de la data de 2 mai 2019, operatorul de telefonie mobilă amendat de comisarii ANPC în urmă cu câteva zile, să înceteze practicile comerciale incorecte față de consumatori, constatate în urma controlului, realizate în scopul majorării costurilor abonamentelor.

Vodafone. Autoritatile din Romania s-au “miscat” surprinzator de repede cu aceasta investigatie si aplicarea amenzii, sau a ordinului, pentru a opri cresterea de preturi de la operator, dar asta nu ar trebui sa sperie pe cineva. Nu va ganditi deocamdata ca ANPC ar putea anula si cresterile de preturi de la RCS & RDS, Orange, sau Telekom, pentru ca acolo nu pare sa fi fost vorba despre clauze abuzive din contracte, precum in cazul Vodafone, ci de modificari separate.

Vodafone. Operatorul de telefonie mobila deocamdata nu a oferit vreo explicatie cu privire la amenda sau ordinul autoritatilor, insa cel mai probabil va incerca sa explice intr-o forma, sau alta, ceea ce se intampla.

This post was last modified on mai 12, 2019, 2:22 PM 14:22

Disqus Comments Loading...