X

Google Chrome. Rezolva o MARE PROBLEMA a Internetului

Google Chrome. La cateva luni dupa ce a fost anuntata pentru prima oara, o rezolvare pentru una dintre cele mai mari probleme ale internetului a fost aprobata pentru lansare de catre cei de la Google, si va ajunge foarte curand la noi. Mai exact, vorbim despre o rezolvare pentru problema din cauza careia utilizatorii care acceseaza anumite website-uri folosind Google Chrome nu mai pot reveni la o pagina anterioara folosind butonul “back”, totul din cauza website-urilor accesate.

Google Chrome. Anumite website-uri exploateaza browserul celor de la Google si impiedica parasirea lor prin manipularea modului in care functioneaza butonul “back” din browser, facand parasirea imposibila. Cei de la Google s-au confruntat cu siguranta cu aceasta problema, separat de raportarile pe care le-au primit de la diversi utilizatori, iar acum au decis intr-un final sa rezolve problema din Google Chrome prin impiedicarea exploatarii butonului “back”.

Google Chrome. Rezolva o MARE PROBLEMA a Internetului

Google Chrome

. Exploatarea se face prin manipularea istoricului de navigare prin website-uri, unii dezvoltatori web gasind aceasta metoda pentru a-i frustra pe unii utilizatori prin impiedicarea parasirii paginilor lor. Desigur ca problema genereaza mai multi nervi decat apreciere pentru ceea ce fac website-urile cu pricina, iar desi problema nu este cu Google Chrome, compania Google o rezolva totusi pentru a oferi o experienta de utilizare mai buna pentru cei care-i folosesc browserul in viata de zi cu zi.

Some pages makes it difficult or impossible for the user to go back to the page they came from via the browser back button. This is accomplished by redirects or by manipulating the browser history and results in an abusive/annoying user experience. The new behavior of the browser’s back button will be to skip over pages that added history entries or redirected the user without ever getting a user gesture. Note that the intervention only impacts the browser back/forward button UI and not the history.back/forward APIs.

Google Chrome. Conform inginerilor celor de la Google, schimbarea va fi implementata pentru platformele Windows, macOS si Linux in, cel mai probabil, viitoarea versiune a browserului, care va fi disponibila in cateva saptamani. Partea buna in toata aceasta situatie sta in faptul ca utilizatorii nu vor avea foarte mult de asteptat pana in momentul in care actualizarea pentru Google Chrome va fi lansata oficial, iar de atunci lucrurile ar trebui sa revina la normal.

This post was last modified on mai 20, 2019, 10:42 AM 10:42

Disqus Comments Loading...