X

UBER, Bolt au devenit “ILEGALE”, Soferii au PROBLEME MARI

UBER si Bolt, sau mai bine zis soferii care lucreaza pentru aceste platforme, au ramas de astazi fara minima protectie legala pe care o mai aveau in fata politistilor care pun in aplicare legislatia ce vizeaza transportul de persoane. Pana acum soferii aplicatiilor UBER si Bolt nu puteau fi amendati de la prima abatere daca erau opriti in trafic de catre politie si se descoperea ca faceau transport de persoane fara a avea licente in acest sens, pentru ca nu se putea demonstra ca fac asta “in mod repetat”.

Soferii de la UBER si Bolt au ramas acum fara aceasta “protectie”, deoarece politistii nu trebuie sa mai demonstreze faptul ca soferii fac transport de persoane “in mod repetat”, sanctiunile putand fi aplicate de la prima abatere. Conform ordonantei de urgenta, politia le poate aplica soferilor de la UBER si Bolt amenzi in cuantum de pana la 50.000 de LEI, le poate confisca placutele de inmatriculare ale masinilor, si le poate retine permisul de conducere pentru o perioada de 6 luni.

UBER, Bolt au devenit “ILEGALE”, Soferii au PROBLEME MARI

UBER si Bolt au soferii expusi in fata sanctiunilor autoritatilor incepand de astazi, iar oricare “iese pe traseu” si este oprit de catre politie, este pasibil de oricare dintre sanctiunile mentionate mai sus. Asta va avea drept efect o scadere a numarului de masini care sunt disponibile in platformele UBER si Bolt, ceea ce deocamdata se “traduce” printr-o crestere a tarifelor dinamice din aplicatii, iar asta nu se va schimba prea curand.

Soferii de la UBER si Bolt risca sanctiuni mult mai mari decat banii pe care ii produc in fiecare zi prin aplicatie, iar dupa confiscarea placutelor nu mai pot genera venituri cu care sa isi plateasca amenzile. Marea problema este ca taximetristii comanda curse pentru a duce soferii UBER si Bolt direct la politisti, iar asa se “curata” platforma de masini, ceea ce va forta oamenii sa revina la taximetristi, sau poate nu.

UBER si Bolt au promisiuni de la Guvernul Romaniei ca o noua ordonanta de urgenta va fi data pentru a le reglementa activitatea, dar desigur ca nimeni nu-si poate pune increderea in ce spun guvernantii.

UPDATE: Iata s cei au avut de spus cei de la Bolt despre situatie.

Cel mai probabil ai auzit de schimbarea legii taximetriei, care a intrat în vigoare astăzi. Vrem să te asigurăm că activitatea Bolt continuă în București, Cluj-Napoca și Timișoara. De asemenea, le oferim șoferilor parteneri sprijin financiar și juridic. Alegând să călătorești cu noi, arăți că susții o nouă legislație, care să le permită pasagerilor să aibă parte de un transport urban modern, accesibil și fiabil.

This post was last modified on mai 16, 2019, 2:56 PM 14:56

Disqus Comments Loading...