X

Vodafone. PROBLEMA cu Prima Retea 5G din Romania

Vodafone. Ieri a anuntat lansarea primei retele 5G din Romania, operatorul de telefonie mobila venind pe piata cu o premiera care suna bine in teorie, dar in practica e cam departe de a fi utila. Desi cei de la Vodafone au lansat prima retea 5G din Romania, in momentul de fata nici macar nu au telefoane 5G compatibile care sa poata fi folosite in ea, doar cei care-si cumpara telefoane 5G din alte tari putand sa beneficieze de reteaua de 1 Gbps, si doar in anumite zone din Capitala.

Vodafone. Totusi, marea problema a retelei de telefonie nu e asta, ci ar putea fi foarte curand din cauza faptului ca Huawei este unul dintre furnizorii de echipamente in baza carora infrastructura a fost creata. Huawei si Ericsson sunt furnizorii de echipamente ai Vodafone pentru reteaua 5G, iar asta in conditiile in care produsele de telecomunicatii ale chinezilor au fost interzise total in SUA, partial in Marea Britanie, iar Comisia Europeana va trebui sa ia o decizie in vara.

Vodafone. PROBLEMA cu Prima Retea 5G din Romania

Vodafone. Desi deocamdata nimeni nu le interzice operatorilor din Romania sa foloseasca echipamente de telecomunicatii ale celor de la Huawei, sau ZTE, acest lucru ar putea fi totusi impus de catre Comisia Europeana, din vara. Pana la 1 iulie statele membre trebuie sa faca o analiza a riscurilor de securitate pe care le-ar putea avea daca permit folosirea echipamente de telecomunicatii chinezesti pentru retelele de telefonie mobila, iar Huawei risca sa fie interzisa in UE, ceea ce ar fi problematic pentru Vodafone.

Vodafone. Desigur ca si ceilalti operatori din Romania folosesc echipamente ale chinezilor, reteaua Supernet 4.5G fiind facuta cu echipamentele lor, deci o interdictie in intreaga Uniune Europeana ar fi o lovitura dura. Nu doar Vodafone ar fi serios afectata, ci inclusiv Orange, Telekom, sau RCS & RDS, toate aceste trei companii avand mari parti din infrastructura facute folosind echipamentele celor de la Huawei, sau chiar ZTE.

Vodafone. Pana una-alta, daca intrati cumva in posesia unui smartphone 5G, atunci puteti cauta prin capitala semnalul retelei pentru a va bucura de vitezele de pana la 1 Gbps.

This post was last modified on mai 24, 2019, 9:33 PM 21:33

Disqus Comments Loading...