X

UBER. Guvernul Impune NOI CONDITII pentru Soferi

UBER. Guvernul Romaniei a anuntat prin prim-ministrul Viorica Dancila ca saptamana viitoare va da o ordonanta de urgenta prin care va reglementa serviciile de ridesharing in Romania, cu o serie de conditii importante. Mai exact, Guvernul Romaniei impune o serie de conditii noi pentru soferii UBER, Bolt, Clever Taxi pentru a le permite sa ofere servicii de ridesharing, iar asta inseamna ca unii dintre ei nu vor mai putea fi parte din platforma dupa intrarea ei in vigoare.

UBER. Mai exact, conform ordonantei de urgenta, soferii care vor activa in platformele de ridesharing vor trebui sa aiba atestat profesional pentru transportul de persoane, care va fi eliberat de catre ARR. Aceasta prevedere ii va scoate din platformele UBER, Bolt pe multi dintre soferi, iar asta pentru ca in afara de taximetristi mai nimeni nu avea o asemenea atestare, pentru ca ea nu e necesara pentru un sofer obisnuit.

UBER. Guvernul Impune NOI CONDITII pentru Soferi

UBER. Este deasemenea obligatorie pentru masina incheierea unei asigurari care sa acopere inclusiv persoanele din masina, si bunurile acestora, iar masinile trebuie sa aiba ITP-ul facut o data la fiecare 6 luni. Aceste doua prevederi sunt identice cu cele pe care trebuie sa le respecte si taximetristii autorizati, iar din punctul meu de vedere ele sunt foarte bune, pentru ca multe masini de la UBER, Bolt, nu sunt tocmai noi, asa ca verificarile mai dese sunt de bun augur.

Având în vedere noile tendințe și practici din piața transportului în regim de taxi și în regim de închiriere cu șofer, respectiv dezvoltarea tehnologică, în special a aplicațiilor care funcționează prin intermediul telefoanelor mobile inteligente, a dus la apariția unor servicii de transport noi, care permit utilizarea mai eficientă a autoturismelor deja existente și care, deși sunt folosite de aproximativ 1 milion de oameni în Romania, nu beneficiază de un cadru strict reglementat, spre deosebire de alte țări din Uniunea Europeană.

UBER. Masinile vor trebui deasemenea sa aiba ecusoane speciale lipite pe ele, iar asta desigur ca va face descoperirea mult mai usoara, atat pentru atacuri ale taximetristilor, cat si pentru verificari ale politiei. Conditiile impuse de catre Guvernul Romaniei pentru UBER, Bolt, Clever Taxi, ar putea tine departe unii dintre soferii care deja nu mai sunt activi in platforme, asa ca ramane de vazut ce fel de viitor vor mai avea serviciile in Romania.

UBER. In ultima saptamana jumatate dintre soferii acestei platforme, cat si a Bolt, sau Clever Taxi, au disparut, preturile crescand de peste 2 ori, in timp ce timpii de asteptare au crescut de peste 4 ori.

This post was last modified on iun. 1, 2019, 2:20 PM 14:20

Disqus Comments Loading...