X

Samsung REDUCE Productia de Telefoane, CONCEDIAZA Oameni

Samsung, in ciuda inceputului foarte bun de an multumita seriei de telefoane Samsung GALAXY S10, a fost obligata sa reduca productia de telefoane si sa concedieze oameni, ceea ce arata ca lucrurile nu merg chiar atat de bine. Totul s-a intamplat in ultima fabrica Samsung care mai produce smartphone-uri in China, vanzarile din tara scazand la doar 1% din totalul anual, adica undeva pe la 3 – 4 milioane de unitati, insuficient pentru a sustine o fabrica.

Samsung a decis sa reduca productia si sa concedieze oameni la fabrica din Huizhou, China, insa nu se cunosc deocamdata date clare, desi simplele actiuni ale coreenilor confirma ca situatia este una foarte delicata. Desi acolo erau produse telefoane nu doar pentru China, se pare ca vanzarile din toate zonele in care Samsung vindea aceste telefoane nu mai justifica deocamdata mentinerea productiei la acelasi nivel, nici a angajatilor.

Samsung REDUCE Productia de Telefoane, CONCEDIAZA Oameni

Samsung nu a dezvaluit prea clar ce se intampla acolo, si cat de mult ar fi scazu vanzarile din moment ce a decis sa reduca productia de telefoane si chiar sa dea afara oameni, insa vanzarile sale de telefoane sunt in scadere de ceva vreme. Chiar daca acum nu mai exista pericolul ca Huawei sa mai ajunga Samsung din urma in vanzarile de telefoane, asta nu inseamna ca vom vedea de la coreeni rezultate bune in ceea ce priveste vanzarile.

South Korea said on Wednesday it plans to cut production at a smartphone plant in China. The output reduction at the factory in the southern city of Huizhou comes just six months after Samsung said it would close its only other handset plant in China.

Samsung le permite angajatilor sa ceara singuri salarii compensatorii pentru o demisie data pana in data de 14 iunie, urmand ca apoi sa decida singura cine va fi concediat, si ce sume de bani va primi pentru asta. In ultimii ani cei de la Samsung s-au concentrat mai mult pe fabrici din India si Vietnam decat pe cele din China, inchizand tot ce se putea, mai putin pe cea in care a decis sa faca acum reducerea productiei.

Samsung este cel mai mare producator de smartphone-uri in momentul de fata, insa avand in vedere modul in care se desfasoara lucrurile, nu e garantat ca isi poate tine vanzarile la acelasi nivel pentru mult timp.

This post was last modified on iun. 12, 2019, 7:17 PM 19:17

Disqus Comments Loading...