X

NASA. Anuntul ULUITOR Facut de Agentie Cu Privire la LUNA

NASA. Celebra agentie spatiala americana a facut un anunt foarte important cu privire la Luna care ne lumineaza noaptea, si vorbim despre ceva care arata cat de mult au evoluat tehnologiile in ultimii ani. Mai exact, cei de la NASA au anuntat ca vor sa faca o scanare cu infrarosu a Lunii pentru a crea o harta cat mai detaliata a corpului astral care se invarte in jurul pamantului fara oprire de foarte multa vreme.

NASA. O serie de camere cu infrarosu vor fi folosite de catre agentia spatiala americana pentru a scana suprafata Lunii, un dispozitiv numit Lunar Compact Infrared Imaging System (L-CIRiS) fiind folosit pentru asta. NASA face aceasta scanare inainte de a lua decizia de a mai trimite astronauti pe Luna, diverse misiuni fiind planificate deja, insa deocamdata pentru niciuna nu a fost definitivata vreo data la care ar putea avea loc.

NASA. Anuntul ULUITOR Facut de Agentie Cu Privire la LUNA

NASA. Dispozitivul care va face scanarea cu infrarosu a Lunii va fi trimis in spatiul cosmic intr-una dintre misiunile spatiale care va avea loc in urmatorii 5 ani, deci nu va avea parte de una proprie. Camerele cu infrarosu vor fi montate pe un robot care se va plimba pe suprafata lunii, iar NASA va inregistra imagini inclusiv in timpul procesului de aselenizare, deci vor exista imagini detaliate atat de la sol, cat si de la inaltime.

“The selected investigations will go to the Moon on future flights through NASA’s Commercial Lunar Payload Services (CLPS) project. The CLPS project allows rapid acquisition of lunar delivery services for payloads like these that advance capabilities for science, exploration, or commercial development of the Moon. Many of the new selections incorporate existing hardware, such as parts or models designed for missions that have already flown.”

NASA. Cu ajutorul datelor inregistrate de catre Lunar Compact Infrared Imaging System (L-CIRiS) vor putea fi facute misiuni spatiale intr-o siguranta mult mai mare, dar se va intelege si mai bine ceea ce este pe Luna. NASA incearca de ani si ani de zile sa faca inregistrari mai clare cu ceea ce se afla pe luna, si iata ca incetul cu incetul incepe sa aiba parte de imagini de inalta calitate, si mai detaliate, cu suprafata corpului cosmic.

NASA. Mai multe detalii despre misiunea in care va fi trimis Lunar Compact Infrared Imaging System (L-CIRiS) vor fi dezvaluite de catre americani in lunile si anii urmatori.

This post was last modified on iul. 16, 2019, 1:22 PM 13:22

Disqus Comments Loading...