X

ALERTA pentru WhatsApp! PERICOL pentru TOTI Utilizatorii

WhatsApp, cea mai populara aplicatie de mesagerie de pe planeta in momentul de fata, este in centrul unei alerte extrem de serioase care ii vizeaza pe utilizatorii din intreaga lume deoarece ii afecteaza foarte serios. V-am vorbit zilele trecute despre un malware pentru Android numit Agent Smith, acesta fiind gandit pentru a modifica aplicatiile “originale” din telefoane si a afisa reclamele hackerilor in ele, WhatsApp fiind printre cele vizate.

WhatsApp. este vizata de catre hackeri deoarece este foarte populara, se gaseste in aproape orice telefon cu sistem de operare Android, deci malware-ul se poate ascunde foarte usor in ea, insa nu este singura vizata. Dupa infectarea unui telefon Android cu acest malware numit Agent Smith, in aplicatia WhatsApp sunt afisate reclame ale hackerilor, iar asta in conditiile in care aplicatia nu are vreo reclama implementata nici macar de americani.

WhatsApp Messenger este vizata de un periculos malware pentru Android

Desi acest malware doar afiseaza reclame deocamdata, avand in vedere ca el poate rula si cod nesemnat in telefoane, poate fectiv sa acceseze orice date, si sa monitorizeze toate conversatiile facute de catre utilizatori. Practic, intreaga aplicatie WhatsApp Messenger poate fi controlata de catre hackeri daca acestia doresc sa le faca intr-adevar rau utilizatorilor, si conturile ar putea fi furate extrem de usor, ceea ce pune foarte multa lume in pericol.

As many as 25 million Android phones have been hit with malware that replaces installed apps like WhatsApp with evil versions that serve up adverts. Whilst the replaced apps will serve up malicious ads, whoever’s behind the hacks could do worse. Due to its ability to hide it’s icon from the launcher and impersonates any popular existing apps on a device, there are endless possibilities for this sort of malware to harm a user’s device,

Peste 25 de milioane de utilizatori au fost deja infectati cu acest malware, care poate fi luat impreuna cu aplicatii instalate din magazine terte, separate de Google Play, desi pana la un punct inclusiv magazinul Google il avea. Daca instalati aplicatii din magazine terte, atunci puteti fi destul de siguri ca aplicatia WhatsApp, sau altele oficiale din telefoane, pot fi infectate de catre acest malware periculos, si trebuie sa reinstalati sistemul de operare pentru a scapa de el.

Acestea fiind spuse, iata unul dintre marile pericole din spatele instalarii de aplicatii din surse necunoscute, insa aceasta este doar una dintre problemele sistemului de operare Android.

This post was last modified on iul. 23, 2019, 1:45 PM 13:45

Disqus Comments Loading...