X

SURPRIZA! Huawei, Anunt NEASTEPTAT despre INLOCUITORUL Android

Huawei a facut un anunt complet neasteptat cu privire la sistemul de operare inlocuitor al Android, acesta fiind cunoscut neoficial acum cu denumirea Hongmeng, dar nu se stie ce nume va avea daca va fi lansat public. Informatia a fost dezvaluita de catre Liang Hua, presedintele consiliului de administratie al companiei Huawei, el spunand ca deocamdata Hongmeng nu e pregatit ca un sistem de operare pentru telefoane mobile.

Huawei a gandit Hongmeng ca un sistem de operare pentru dispozitive interconectate, masini, si nu numai, iar in momentul de fata nu e pregatit pentru a fi lansat inclusiv intr-o versiune care sa functioneze pe telefoane. Dezvaluirea este una surprinzatoare, iar asta pentru ca multe zvonuri contradictorii ne-au spus ca Huawei e gata sa lanseze inlocuitorul Android pe telefoane daca sanctiunile din SUA nu vor disparea pana in toamna acestui an.

Huawei nu poate lansa inlocuitorul Android pentru telefoane

Android ramane in continuare principala alegere a companiei chinezesti pentru telefoanele pe care le dezvolta, iar asta pentru ca este intr-o situatie in care alta alternativa nu exista pentru a-si putea lansa produsele la nivel global. Presedintele consiliului de administratie al Huawei a declarat ca Hongmeng ar putea fi transformat intr-un sistem de operare pentru telefoane mobile daca SUA nu va renunta la sanctiuni, dar asta va fi foarte greu de realizat, in final.

Liang said Huawei’s self-developed mobile operating system, Hongmeng OS, was meant for so-called Internet of Things applications and that Google’s Android remained the preferred system to run on its smartphones. The name of Huawei’s self-developed OS was previously mentioned by founder Ren. “We haven’t decided whether to develop Hongmeng into a smartphone OS yet,” Liang said. He added, however, this position may change if the US completely bars Huawei from access to Android.

Daca in acest moment compania chiar nu-si poate lansa inlocuitorul Android pe telefoane, atunci e improbabil ca el sa fie gata pana in toamna, cand ar trebui sa fie implementat in Huawei Mate 30 Pro, cel putin in China. Unii dintre oficialii celor de la Huawei au afirmat ca sistemul de operare ar putea fi lansat in lumea intreaga la inceputul anului viitor, insa in baza afirmatiilor de acum inclusiv acest lucru pare destul de improbabil in acest moment.

Partea buna este ca Donald Trump pare aproape pregatit sa le permita chinezilor sa licentieze iar Android pentru telefoanele lor, dar asta ar mai putea dura ceva timp, iar compania nu are prea mult la dispozitie.

This post was last modified on iul. 23, 2019, 9:49 PM 21:49

Disqus Comments Loading...