X

Romanii ISI BAT JOC de Serviciul 112 FARA a putea fi Opriti

Romanii isi bat joc de serviciul 112 in momentul de fata, aceasta a lasat sa se inteleaga Raed Arafat intr-un interviu acordat presei astazi, si a oferit si motivul din cauza caruia 70% dintre apeluri sunt false, sau abuzive. Lipsa unei evidente privind cartelele prepay cumparate de catre romani le confera acestora increderea de a initia apeluri catre serviciul de urgenta 112 si a ii injura pe operatori, sau a-si bate joc de ei cu reclamatii false.

Raed Arafat a dat si un exemplu, un caz de ieri din Bihor in care o persoana a sunat la serviciul de urgenta 112 pentru a reclama ca se sinucide, si le-a cerut operatorilor sa o localizeze. Desigur ca persoana a furnizat indicii false privind locatia sa, a sunat de mai multe ori, a pus echipaje pe drumuri, insa nu poate fi descoperita pentru ca a sunat de pe o cartela prepay si nu stie nimeni cui apartine aceasta, deci nu poate fi amendata pentru gestul sau.

Romanii ISI BAT JOC de Serviciul 112 FARA a putea fi Opriti

Operatorii de telefonie mobila ar putea asocia un IMEI al telefonului cu vreun abonament, daca persoana respectiva are asa ceva, insa pentru asta e nevoie de ordin judecatoresc, iar lucrurile se complica. Avand in vedere ca 70% dintre apelurile primite la serviciul de urgenta 112 sunt false, si un volum foarte mare e inregistrat zilnic, e usor de inteles de ce romanii sunt acuzati ca-si bat joc de sistem, dar asta se va termina foarte curand.

Autoritatile din Romania pregatesc schimbar legislative care vor impune obligatia de a prezenta un document de identificare in momentul in care este cumparata o cartela de telefonie mobila de la un operator. Asa ceva exista de ani de zile in alte state europene, unele implementand totul chiar pentru a mai opri din atacurile teroriste, insa in Romania se incearca oprirea abuzarii serviciului de urgenta 112 cu apeluri false, sau abuzive.

Nu se stie cand anume va fi adoptata aceasta modificare legislativa, insa este cat se poate de clar ca e nevoie neaparata de o tragere la raspundere a celor care impiedica salvarea vietilor oamenilor.

This post was last modified on iul. 31, 2019, 3:28 PM 15:28

Disqus Comments Loading...