X

Noua PROBLEMA GRAVA a iOS 12 Demonstrata pe iPhone (VIDEO)

iOS 12 are astazi o noua problema grava demonstrata de catre un cercetator in securitate informatica, el reusind sa descopere ceea ce Apple nu poate sa repare pentru a-si tine clientii in siguranta cand ii folosesc telefoanele. Problema pe care utilizatorii iPhone o au cu telefoanele cu iOS 12 fara sa stie are legatura cu sistemul AirDrop, care permite trasnferul de date intre iDevice-uri, si care este activat in mod nativ.

Problema care exista in iOS 12 pe telefoanele iPhone le ofera hackerilor posibilitatea de a ghici numarul de telefon al utilizatorilor fara ca acestia sa stie, si nu vorbim tocmai despre ceva ce n-ar trebui protejat. Fiecare comunicare care se face prin Bluetooth contine date criptate privind informatii partiale despre numarul de telefon, Apple ID-ul si adresa sa de email, insa doar numarul de telefon poate fi detectat in baza analizarii acestora.

Noua PROBLEMA GRAVA a iOS 12 Demonstrata pe iPhone (VIDEO)

In mod normal, iOS 12 ar trebui sa tina secrete toate aceste informatii, insa se pare ca sistemul de operare nu e chiar atat de dornic sa nu partajeze informatii care in mod normal n-ar trebui sa ajunga nicaieri. Puteti vedea in clipurile video de mai sus cam cum functioneaza totul, iar scriptul care a fost creat pentru a prelua aceste informatii e destul de usor de utilizat de catre oricine, si functioneaza cu orice iDevice-uri care au AirDrop activ.

Se pare ca inclusiv Apple Watch-urile ar fi afectate, insa in cazul lor nu poate fi preluat un numar de telefon, dar pot fi preluate parole Wi-Fi, daca se incearca partajarea uneia prin intermediul unui iPhone. Cei de la Apple au gandit sistemul de operare iOS 12 pentru a oferi siguranta cat mai mare pentru datele care sunt partajate, dar iata ca exista situatii in care nu tot ceea ce incercam sa protejam este efectiv protejat.

This post was last modified on aug. 1, 2019, 4:12 PM 16:12

Disqus Comments Loading...