X

Android: ATENTIE la AVERTIZAREA de la Google pentru Telefoane

Android. Are parte de o avertizare extrem de importanta facuta de catre compania Google pentru utilizatorii din lumea intreaga, si toata lumea trebuie sa fie extrem de atenta la aceasta problema foarte grava. Cercetatorii Project Zero, un proiect al Google care are menirea de a descoperi vulnerabilitati in sistemele de operare mobile si desktop, au anuntat ca exista zeci de milioane de telefoane care sunt livrate cu Android infectat cu malware.

Android. Practic, telefoanele respective sunt infectate chiar din fabrica cu malware care poate fi folosit pentru a spiona utilizatorii, pentru a le fura datele, sau chiar a le controla telefoanele de la distanta. Producatorii care livreaza telefoanele Android cu malware preinstalat sunt toti din China, si o fac nu doar pentru a le controla, ci si pentru a afisa in secret reclame pe care utilizatorii nu le vad, dar care lor le aduc foarte multi bani.

Android: ATENTIE la AVERTIZAREA de la Google pentru Telefoane

Android. Problema nu e noua, si a fost readusa in discutie in cadrul conferintelor Black Hat de zilele trecute, angajatii Google spunand ca malware-ul preinstalat in telefoane poate descarca si alte versiuni. Peste 200 de producatori de telefoane mobile care au fost parte a unui audit al Google pentru verificarea Android din telefoanele lor au fost detectati ca avand malware preinstalat din fabrica, si cifra e impresionanta.

“Milioane de smartphone-uri Android sunt achiziționate cu malware periculoas instalat din fabrică, potrivit echipei de cercetare a securității de la Google. Pentru un atacator beneficiul compromiterii lanțului de aprovizionare este că „trebuie doar să convingă o companie să includă aplicația lor, in loc de cateva mii de utilizatori”. Echipa Google nu a dezvăluit niciun detaliu al mărcilor de telefoane implicate, dar peste 200 de producători de dispozitive nu au reușit testarea.”

Android. Vasta majoritate a lor fac telefoane ieftine care folosesc versiuni modificate ale fisierelor distribuite de Google prin Android Open-Source Project, si din pacate putine se pot face pentru a rezolva problema. Google a mai avertizat lumea in treacut in legatura cu aceasta problema a Android, insa atunci numarul producatorilor cu probleme era mai mic de 10, dar acum s-a ajuns la 200, ceea ce arata cat de multi bani se pot face din asta.

Android. Din pacate, utilizatorii nu prea au ce sa faca in aceasta situatie decat sa nu cumpere telefoane foarte ieftine, de la producatori necunoscuti, care mai mult ca sigur sunt infectate cu malware.

This post was last modified on aug. 25, 2019, 5:33 PM 17:33

Disqus Comments Loading...