X

Altex: Decizie RADICALA Luata in Romania, CE Se Intampla cu Produsele

Altex a luat o decizie radicala vara aceasta, al doilea cel mai mare retailer din tara noastra retragandu-si produsele din platforma celor de la eMAG, unde aveau listata o buna parte din oferta proprie. Cei de la Altex au intrat in eMAG Marketplace la finalul lunii februarie a anului 2018, insa acum a decis sa paraseasca platforma dupa ce eMAG a decis sa creasca comisioanele pe care le percepe de la comerciantii care isi vand produsele prin platforma.

Altex este cel mai mai mare retailer online care a intrat in eMAG Marketplace pana in prezent, si plecarea se va resimti in cifra de afaceri pe care cei de la eMAG o vor anunta la finalul acestui an. Desi cei de la Altex au intrat un eMAG Marketplace, au aparut zvonuri privind intentiile lor de a-si crea una similara pentru a le oferi comerciantilor optiunea de a isi vinde produsele prin ea, deci e foarte posibil s-o vedem lansata in curand.

Altex: Decizie RADICALA Luata in Romania, CE Se Intampla cu Produsele

Altex spune ca a parasit platforma eMAG pentru ca ar fi fost obligata sa-si scumpeasca produsele din cauza comisioanelor percepute de cei din urma, dar realitatea e ca probabil vrea sa concureze cu o platforma proprie. Altex a fost la un moment dat foarte aproape de eMAG in cifra de afaceri anuala, dar lansarea Marketplace-ului a propulsat rivala sa la 1 miliard de euro anual, iar acum primii vor cel mai probabil sa-i ajunga din urma.

Altex si eMAG controleaza intr-o foarte mare masura retail-ul din Romania, cu vanzari cumulate de aproximativ 8 miliarde de lei, incluzand aici si “subsidiarele” ca Media Galaxy, sau Fashion Days. Altex a avut anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 740 de milioane de euro, cu undeva pe la 25% mai mica decat cea a eMAG, deci mai are mult de recuperat pana sa-i ajunga din urma, pentru ca mai apoi sa-i depaseasca.

Altex isi va vinde in continuare produsele in cele 120 de magazine fizice din tara, dar si prin website-ul sau.

This post was last modified on sept. 1, 2019, 12:39 PM 12:39

Disqus Comments Loading...