X

RCS & RDS. ANPC BLOCHEAZA Cresterea de Preturi, iata AVERTISMENUL Digi

RCS & RDS. In luna iunie a acestui an grupul de telecomunicatii din Romania a primit o amenda in valoare de 70.000 de LEI din cauza cresterii unilaterale a preturilor serviciilor pe care le ofera. Aceasta crestere de preturi a fost anuntata de catre RCS & RDS in cursul lunii ianuarie, si a intrat in vigoare in cursul lunii martie, ea aducand cresteri modice ale preturilor serviciilor pe care le ofera Digi in Romania, insa ANPC nu a prea fost de acord cu asta.

RCS & RDS. In luna iunie cei de la ANPC au amendat compania, si a blocat majorarea preturilor, cel putin la nivel teoretic, deoarece decizia a fost atacata in instanta de catre grupul Digi. Compania a obtinut si o prima victorie in prima instanta, judecatorii fiind dea cord cu cei de la RCS & RDS, care au spus ca doar in 2019 vor pierte 70 de milioane de LEI in Romania daca aceasta majorare de preturi nu va ramane in vigoare in urmatoarele luni.

RCS & RDS. ANPC BLOCHEAZA Cresterea de Preturi, iata AVERTISMENUL Digi

RCS & RDS. Digi a spus ca in 2 – 3 ani, cat ar dura un proces pentru anularea ordinului ANPC privind blocarea majorarii preturilor, compania ar pierde intre 140 – 210 milioane de euro, pe care nu-i poate recupera de la consumatori. Mai mult decat atat, RCS & RDS a spus ca in ultimii 10 ani a investit 1 miliard de euro in infrastructura pentru serviciile din Romania, si nu a crescut preturile, desi a avut costuri de functionare tot mai mari.

“În ultimii 10 ani, în România au avut loc o serie de modificări de ordin economic și social care au avut un impact considerabil asupra costurilor necesare desfășurării activității companiei, precum transformarea unor programe TV de tip must carry (în conformitate cu Legea audiovizualului 504/2002, prin programe “must carry” se înțeleg programele televiziunii publice și posturile private aflate sub jurisdicția României, libere la retransmisie și fară condiționări tehnice sau financiare) în programe TV contra-cost, pentru care furnizorii de televiziune trebuie să suporte costuri considerabile în vederea retransmisiei, creșterea continuă a costului forței de muncă, fluctuații ale cursului de schimb al leului față de alte valute, modificarea taxei pe valoare adăugată, inflație.”

RCS & RDS. Majorarea de preturi a fost aplicata in urma adoptarii OUG 114/2018, care aducea o noua taxa pe cifra de afaceri a operatorilor de telecomunicatii, dar ea n-a fost vreodata percpeuta de catre ANCOM. Toti operatorii de telecomunicatii din Romania si-au majorat preturile din cauza OUG 114/2018, insa doar Vodafone si RCS & RDS au fost sanctionati de catre ANPC, Orange mascand majorarea cu o noua oferta de abonamente.

RCS & RDS. Compania ca obtine cu siguranta anularea definitiva a ordinului pe care cei de la ANPC l-au impus impotriva lor, asa cum a reusit, aproape, si Vodafone intr-un caz identic.

This post was last modified on sept. 5, 2019, 9:00 AM 09:00

Disqus Comments Loading...