X

WhatsApp. ATENTIE! FOARTE MARE TEAPA de care sa te FERESTI!

WhatsApp. Platforma de mesagerie foarte populara in intreaga lume este tinta unei tepe care are menirea de a profita de naivitatea utilizatorilor intr-un mod nu chiar atat de original, dar extrem de eficient. Mai exact, o noua aplicatie numita Mei le promite utilizatorilor sa le spuna care dintre persoanele cu care poarta zilnic conversatii prin intermediul platformei WhatsApp ii iubeste in secret, dar pentru a face asta cere exportarea conversatiilor catre platforma lor.

WhatsApp. Pentru a analiza aceste informatii, aplicatia cere ca utilizatorul sa isi introduca in cadrul sau numarul de telefon pe care-l foloseste in platforma Facebook pentru conversatii, ceea ce e primul semn de teapa. Desigur ca putina lume se va “prinde” inca din acest punct, astfel ca daca se merge mai departe, aplicatia Mei le cere utilizatorilor WhatsApp ca dupa logare in ea sa exporteze conversatiile pe care acestia le au cu diverse persoane.

WhatsApp. ATENTIE! FOARTE MARE TEAPA de care sa te FERESTI!

WhatsApp. Dupa exportarea conversatiilor in serverele aplicatiei Mei, acestea sunt analizate de catre un sistem de inteligenta artificiala, iar utilizatorului ar trebui sa i se spuna ce persoana il iubeste in secret. In realitate, acele date sunt folosite pentru cu totul alte scopuri, iar ceea ce vede utilizatorul WhatsApp este o poveste care n-are legatura cu realitatea, dar extragerea acestor date cu consimtamantul persoane nu e chiar atat de usoara in alt mod.

“Mei este o aplicație bazată pe algoritm care vă analizează conversațiile WhatsApp pentru a vedea cât de mult vă plac persoanele pe care le trimiteți mesaje – toate în mod anonim. Indiferent dacă sunteți singuri, căutați dragoste sau căutați doar ajutor pentru analizarea textelor, aplicația noastră inteligentă vă poate ajuta.”

WhatsApp. Prin aceasta metoda creatorii aplicatiei isi asigura un flux continuu de conversatii ale credulilor care isi imagineaza ca vor afla cine ii iubeste in secret, dar de fapt totul e o foarte mare teapa. Desigur ca nimeni nu-i va opri pe cei de la Mei sa isi distribuie aplicatia prin App Store, sau Google Play, iar asta inciuda faptului ca asistam la un caz similar cu Cambridge Analytica, in care datele au fost colectate cal ma fel.

WhatsApp. Din pacate, foarte multi oameni extrem de naivi folosesc aceste platforme de mesagerie, iar datele lor sunt extrem de usor de colectat de catre diverse companii care nu le vor binele.

This post was last modified on sept. 28, 2019, 5:34 PM 17:34

Disqus Comments Loading...