X

iOS 13 aduce o Functie EXTREM de IMPORTANTA pe iPhone, iPad

iOS 13 vine cu foarte multe functii noi, dupa cum mai mult ca sigur stiti deja, iar printre ele se numara si una de care aveam nevoie inca de acum cativa ani, dar e bine totusi ca Apple s-a gandit sa o ofere chiar si acum. Mai exact, iOS 13 aduce o functie foarte importanta care ne spune daca aplicatiile ne monitorizeaza in fundal activitatea, si ne ofera posibilitatea de a bloca accesul lor la datele noastre, ceea ce nu exista in Android, de exemplu.

iOS 13 are implementata aceasta functie din cauza numeroaselor incalcari ale intimitatii utilizatorilor de catre multe aplicatii care ne monitorizeaza locatia, si nu numai, fara ca noi sa stim ce se intampla. Fie ca e vorba de accesarea GPS-ului, sau a Bluetooth, ori a microfonului, iOS 13 ne va alerta de fiecare data cand aplicatiile acceseaza in fundal ceva fara sa ne spuna, astfel ca avem optiunea de a le restrictiona in sfarsit accesul, asa cum e si normal.

iOS 13 aduce o Functie EXTREM de IMPORTANTA pe iPhone, iPad

iOS 13 va afisa mesaje de alerta pentru a ne atentiona in legatura cu ceea ce se intampla in cadrul sistemului de operare pentru iDevice-uri, si mai sus puteti vedea exact cum va arata mesajul de care sunteti intampinati. Functia ne include in mesajul de alerta butoane care permit accesarea sectiunilor din aplicatia Settings prin care putem controla permisiunile aplicatiei respective, deci prin iOS 13 o putem restrictiona oricat de mult avem nevoie.

iOS 13 a avut aceasta functie anuntata de catre compania Apple inca din iunie, cand a prezentat pentru prima oara sistemul de operare, si acum este oferita fara vreo modificare in raport cu ceea ce am vazut atunci. Apple incearca sa le ofere utilizatorilor din lumea intreaga cat mai multe imbunatatiri pentru securitatea iDevice-urilor, iar iOS 13 cam indeplineste acest obiectiv, din multe puncte de vedere.

This post was last modified on oct. 10, 2019, 4:10 PM 16:10

Disqus Comments Loading...