X

WhatsApp va putea fi INLOCUITA si din Telefoanele Romanilor

WhatsApp este fara discutie cea mai mare platforma de mesagerie de pe planeta, iar in weekend v-am spus ca ea poate fi inlocuita din telefoanele oamenilor din lumea intreaga de o noua tehnologie. Vorbim despre tehnologia RCS pe care compania Google vrea sa o transforme intr-un standard pentru toate telefoanele Android, dar numai cu ajutorul operatorilor de telecomunicatii, iar WhatsApp ar putea fi inlocuita si de catre Romani.

WhatsApp ar putea fi inlocuita din telefoanele clientilor Orange de catre utilizatori, acestia putand folosi tehnologia RCS in aceasta retea, ea fiind lansata de catre operator cu aproximativ 2 ani de zile in urma. Orange este in momentul de fata singurul operator de telefonie mobila din Romania care are implementata tehnologia RCS de comunicatii, iar cei cu telefoane Android pot uita de WhatsApp si pot folosi aceasta tehnologie de comunicare.

WhatsApp va putea fi INLOCUITA si din Telefoanele Romanilor

WhatsApp poate fi instalata din Google Play Store de catre persoanele interesate, insa doar utilizatorii Android 10 pot folosi RCS, si deocamdata doar cu un truc care forteaza activarea acestui sistem de comunicare in telefoane. Chiar daca in momentul de fata nu toti romanii pot inlocui WhatsApp cu sistemul de comunicare RCS, care e mult mai sigur, si e implementat nativ in Android 10, asta se va schimba in urmatoarele luni, pe masura ce actualizarile vor tot veni.

WhatsApp are suprematia globala amenintata de acest sistem de comunicatii care se vrea a fi un iMessage pentru Android, adica un sistem preinstalat in telefoane, care poate fi folosit de oricine, oriunde, oricand. WhatsApp are mai multi utilizatori Android decat iOS tocmai pentru ca iMessage este oferit nativ in iPhone, iPad, iPod Touch sau Mac, iar cand RCS va ajunge in sute de milioane de telefoane Android, Facebook va avea o foarte mare problema.

WhatsApp nu va disparea foarte curand, dar daca RCS va fi adoptat foarte rapid de catre operatorii de telefonie mobila, atunci lumea va incepe sa renunte si la platforma de mesagerie.

This post was last modified on oct. 30, 2019, 8:53 PM 20:53

Disqus Comments Loading...