X

WhatsApp: Masura FARA PRECEDENT Luata IMPOTRIVA Oamenilor

WhatsApp a anuntat o masura fara precedent pentru utilizatorii din lumea intreaga, ceva ce pana acum compania americana nu a mai facut, dar ceva ce se pare ca este obligata sa faca intr-un final. Mai exact, cei de la WhatsApp au inceput sa blocheze anumite grupuri de conversatii ale utilizatorilor, cei din cadrul companiei detinute de catre Facebook initiind acest proces cu doar cateva zile in urma, fara sa notifice pe cineva in legatura cu planurile lor.

WhatsApp a inceput sa blocheze unele grupuri care aveau denumiri suspicioase, cum ar fi cele in cadrul carora existau cuvinte care sugerau ca acolo s-ar putea distribui pornografie infantila, de exemplu. Cuvintele cheie in baza carora sunt cautate grupurile si sunt interzise pot diferit in functie de ceea ce cauta WhatsApp in cadrul platformei sale, insa in mare este vorba despre cazuri de acest gen, in care se distribuie continut ilegal.

WhatsApp: Masura FARA PRECEDENT Luata IMPOTRIVA Oamenilor

WhatsApp nu interzice doar grupurile, ci blocheaza toate conturile care faceau parte din acel grup si trimiteau mesaje acolo, partea cea mai proasta fiind ca nu poate fi facut vreun apel impotriva deciziei lor. Decizia pe care cei de la WhatsApp au luat-o are cel mai probabil legatura cu o crestere mare in numarul cazurilor de folosire a grupurilor de conversatii pentrua  distribui continut ilegal, sau pentru a purta discutii cu privire la comiterea de infractiuni.

WhatsApp nu a fost pana acum in centrul vreunor scandaluri cu privire la existenta unor asemenea activitati ilegale in cadrul platformei sale, iar asta in timp ce Telegram a fost chiar scoasa din App Store din aceasta cauza. E totusi posibil ca WhatsApp sa fi fost notificata in legatura cu faptul ca trebuie sa rezolve problemele privind continutul ilegal din platforma inainte de a fi interzisa, si e posibil sa fi actionat in consecinta din timp.

WhatsApp va continua sa blocheze grupuri si conturi daca au denumiri ce pot sugerea ca se comit infractiuni acolo, si nu conteaza daca numele e scris in gluma, sau ca nu se intampla nimic, blocare grupurilor si a conturilor facandu-se automat.

This post was last modified on nov. 9, 2019, 7:47 AM 07:47

Disqus Comments Loading...