X

Apple DISTRUSA de Samsung, Huawei, cat de MULT au SCAZUT Vanzarile iPhone

Apple a fost complet distrusa de catre Huawei si Samsung in T3 2019, vanzarile de telefoane iPhone fiind intr-o continua scadere, in ciuda lansarii seriei iPhone 11, aceasta nereusind sa tina vanzarile la acelasi nivel precum in 2018. Cei de la Gartner sustin ca Apple ar fi vandut in T3 2019 40.8 milioane de telefoane, o scadere de aproape 5 milioane de unitati in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce reprezinta o pierdere substantiala.

Huawei, pe de alta parte, a inregistrat o crestere de 13.6 milioane de unitati in vanzarile de telefoane, ajungand la 65.8 milioane de unitati, cu 25 de milioane mai multe decat cei de la Apple, iar asta e ceva surprinzator. Samsung a inregistrat deasemenea o crestere a vanzarilor de telefoane cu 6.7 milioane de unitati, jumatate fata de cei de la Huawei, insa chiar si asa, ramane peste chinezi cu vanzari totale de 79 de milioane de telefoane mobile.

Apple DISTRUSA de Samsung, Huawei, cat de MULT au SCAZUT Vanzarile iPhone

 

Apple nu a fost singura companie in cazul careia au scazut vanzarile cei de la Xiaomi inregistrand deasemenea o scadere de aproape 1 milon de unitati, insa si multe alte companii mai mici au avut parte de pierderi. Daca Apple a mers pe trendul scaderii vanzarilor de telefoane pe intreaga piata, cei de la Huawei si Samsung au mers contrar acestui trend, reusind sa “fure” vanzari destul de multe de la diversi alti producatori de smartphone-uri in T3 2019.

Huawei este marele castigator in toata aceasta poveste, avand cea mai mare crestere a vanzarilor de telefoane, si totul in ciuda faptului ca are restrictii globale privind lansarea de noi modele care au aplicatii Google. Estimarile celor de la Gartner ne arata ca Apple se afla intr-o situatie extrem de proasta in momentul de fata, Huawei furandu-i o buna parte dintre vanzari, la fel ca si Samsung, si ele vor fi extrem de greu de recuperat.

Huawei reuseste sa demonstreze ca oricat de restrictive ar fi sanctiunile SUA impotriva sa, chinezii sunt alaturi de ea si-i cumpara telefoanele in cantitati surprinzator de mari, deci atacurile SUA nu au vreun efect.

This post was last modified on dec. 12, 2019, 12:10 PM 12:10

Disqus Comments Loading...