X

TERORISTII pot PACALI Sistemul de Recunoastere Faciala de pe Aeroportul Amsterdam

Teroristii, sau orice alte persoane care vor sa faca rau, pot pacali sistemul de recunoastere faciala folosit de catre aeroportul Schipol din Amsterdam pentru a controla pasapoartele calatorilor si a permite imbarcarea. Totul a fost dezvaluit ca parte a unui test facut de catre o companie specializata in securitate informatica, aceasta folosind o poza de pe un telefon mobil, si a pacalit aparatele de control de pe aeroport, acestea utilizand recunoastere faciala.

O simpla poza pe telefon i-a permis persoanei sa treaca de verificarea pasaportului de pe aeroport, iar acesta este un semn ca teroristii pot face acelasi lucru cu telefoanele mobile, fara chiar atat de mult efort. Este uluitor ca sistemul de recunoastere faciala de pe un aeroport precum cel din Schipol a putut fi pacalit in acest mod, iar asta deoarece el trebuia sa fie gandit pentru a respinge orice altceva decat fata persoanei care se prezinta pentru control.

TERORISTII pot PACALI Sistemul de Recunoastere Faciala de pe Aeroportul Amsterdam

Aceeasi companie specializata in securitate informatica a pacalit si un sistem de control pentru trecerea granitei in China, acolo fiind folosita tot recunoastere faciala, insa de aceasta data a fost nevoie de o masca 3D. Tot in China cercetatorii au pacalit un sistem care permite efectuarea de plati pentru cursele cu transportul public folosind recunoastere faciala, iar Alipay si Wechat au picat deasemenea acest foarte important test de securitate facut de catre ei.

“Cercetătorii au spus că testele, care au fost efectuate pe trei continente, au păcălit două sisteme de plată mobilă si un punct de control de frontieră chinez. La terminalul cu auto-îmbarcare din aeroportul Schiphol, cel mai mare aeroport din Olanda, echipa Kneron a păcălit senzorul doar cu o fotografie pe ecranul unui telefon.”

Face ID a fost singura veriga puternica din testul lor, iar asta deoarece sistemul de recunoastere faciala al Apple nu a putut fi pacalit de catre cercetatori, ceea ce totusi am vazut facut de altii in trecut. Este totusi foarte interesant ca Face ID are un sistem de recunoastere faciala mai avansat decat cel de la pucntul pentru controlul pasapoartelor de pe un aeroport foarte circulat din Europa, sau de la un punct de trecerea a frontierei din China.

Trebuie mentionat faptul ca mastile create de catre cercetatori sunt foarte scumpe si nu pot fi create de catre oricine, insa pentru organizatiile teroriste, sau retelele de crima organizata, asta nu e o mare problema.

This post was last modified on dec. 16, 2019, 5:09 PM 17:09

Disqus Comments Loading...