X

Huawei CONFIRMA Primele PROBLEME MARI cu Telefoanele, Anunt de la CEO

Huawei a confirmat intr-un final problemele foarte mari prin care vor trece telefoanele sale in cursul anului 2020, iar asta dupa ce mai toata lumea stia ceea ce va urma pentru compania chinezeasca. Eric Xu, presedintele consiliului de administratie al Huawei, a anuntat ca in cursul anului 2020 vor avea loc o serie de schimbari in conducerea companiei pentru a putea face fata provocarilor mari aduse de sanctiunile impuse de SUA inca din aprilie.

Huawei a inregistrat in 2019 vanzari de 240 de milioane de telefoane mobile, in crestere cu aproximativ 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, incasarile sale ajungand la 120 de miliarde de dolari, tot in crestere. Pentru ca in 2020 Eric Xu nu se asteapta ca lucrurile sa se schimbe in bine, Eric Xu a trimis un memoriu intern catre angajati in care le spune ca vor fi facute schimbari mari in cursul anului viitor pentru ca probleme sa nu existe la companie.

Huawei CONFIRMA Primele PROBLEME MARI cu Telefoanele, Anunt de la CEO

Huawei va concedia in 2020 cam 10% dintre managerii cu rezultate slabe in cursul anului 2019, in timp ce unele unitati operationale, sau de suport, urmeaza sa fie combinate, sau chiar reduse ca numar de angajati. Huawei se pregateste pentru un 2020 foarte prost, iar principalul obiectiv al companiei va fi supravietuirea, semn ca anul 2019 a fost unul atipic, cu mult ajutor de la guvern si parteneri, dar 2020 va decurge complet diferit.

“Supraviețuirea va fi prima noastră prioritate. Nu vom crește la fel de rapid ca în prima jumătate a anului 2019, creștere care a continuat pe tot parcursul anului, datorită impulsului pe piață.”

Huawei va continu sa dezvolte tehnologii care sa fie independente de cele americane, dar va investi foart emulti bani inclusiv in extinderea ecosistemului de aplicatii care ar trebui sa inlocuiasca Google Play. Cu 400 de milioane de utilizatori de telefoane, tablete, etc, cei de la Huawei au o baza foarte mare de clienti pe care vor sa ii converteasca la suita proprie de servicii si aplicatii menite sa inlocuiasca tot ceea ce ofera Google acum.

Huawei ar trebui abia in 2020 sa resimta din plin sanctiunile pe care SUA i le-a impus in 2019, sau cel putin asta pare sa anunte presedintele consiliului de administratie al companiei chinezesti acum.

This post was last modified on dec. 31, 2019, 8:55 AM 08:55

Disqus Comments Loading...