X

FBI a FORTAT Apple sa ia o Decizie INCREDIBILA ce AFECTEAZA Clientii

FBI, in ciuda esecurilor in a obtine de la Apple ajutorul pentru a sparge telefoanele iPhone pe care le-a confiscat in anchetele sale, a obtinut totusi o victorie importanta in luptele duse cu cei din Cupertino. FBI a reusit sa forteze Apple sa renunte la ideea de a cripta in totalitate backup-urile iCloud care erau salvate in serverele sale, ceea ce permite in continuare extragerea lor si analizarea pentru a vedea datele stocate de catre oameni.

FBI a reusit sa forteze Apple sa renunte la idee cu aproximativ doi ani de zile in urma, compania dorind atunci sa ofere criptare totala pentru datele care sunt stocate in serverele iCloud, probabil si pentru a scapa de autoritati. Masurile de securitate implementate de catre Apple pentru iCloud ar fi facut imposibila accesarea datelor din backup-urile iCloud chiar daca serverele sale ar fi fost sparte, deci FBI n-ar fi avut cum sa obtina acces la ele.

FBI a FORTAT Apple sa ia o Decizie INCREDIBILA ce AFECTEAZA Clientii

FBI a reusit sa forteze cumva mana celor de la Apple, insa probabil nu a fost singura entitate care a cerut asta, China fiind o tara care face foarte multe cereri catre Apple pentru accesarea de date din backup-urile cetatenilor. FBI nu ar fi avut astfel accesa la mesaje, poze, filmari, si orice fel de dalte date care sunt stocate in backup-urile iCloud, si uneori elimina necesitatea de a mai sparge un iPhone pentru a extrage informatiile pe care telefonul le contine.

“Apple a renunțat la planurile de a permite utilizatorilor de iPhone să cripteze complet copiile de rezervă ale dispozitivelor lor în serviciul iCloud al companiei, după ce FBI s-a plâns că acțiunea ar dăuna investigațiilor. În urmă cu mai bine de doi ani, Apple a declarat FBI-ului că intenționează să ofere utilizatorilor criptare end-to-end atunci când stochează datele telefonului lor pe iCloud. În discuțiile private cu Apple, la scurt timp, reprezentanții agenților de criminalitate cibernetică ai FBI și ai diviziei sale de tehnologie operațională s-au opus planului, susținând că le-ar refuza cel mai eficient mijloc de a obține probe împotriva suspecților care folosesc iPhone.”

FBI ar putea fi una dintre entitatile care a fortat Apple sa renunte la ideea de a implementa criptare totala in iCloud, dar e creditata de surse apropiate companiei ca fiind principalul furnizor de motive pentru a nu face asta. FBI este de multa vreme intr-o lupta deschisa cu Apple din cauza refuzurilor de a ii debloca telefoanele si tabletele confiscate in cadrul anchetelor, iar cererile de a implementa portite secrete de acces in produsele sale nu se opresc.

FBI ar fi avut activitatea intr-o foarte mare masura blocata daca Apple, sau alte companii, ar fi implementat asemenea masuri de securitate pentru serviciile lor de tip cloud, insa iata ca asta nu s-a intamplat.

This post was last modified on ian. 21, 2020, 2:53 PM 14:53

Disqus Comments Loading...