X

Uniunea Europeana vrea sa faca o MARE SCHIMBARE in iPhone

Uniunea Europeana vrea sa faca o schimbare foarte mare pentru telefoanele iPhone pe care le folosim in viata de zi cu zi, iar asta in ciuda opozitiei companiei Apple cu privire la implementarea acestor modificari. V-am spus deja saptamana trecuta despre initiativa celor de la Uniunea Europeana de a obliga toti producatorii de telefoane mobile sa foloseasca acelasi standard pentru porturile de incarcare/transfer de date ale telefoanelor, probabil USB-C.

Uniunea Europeana, prin Parlamentul European, a adoptat o rezolutie care ii cere Comisiei Europene sa puna in aplicare dorinta parlamentarilor, iar asta desi Apple s-a plans ca asta ar afecta inovatia, adica minciuni. 582 de parlamentari din Parlamentul European au votat pentru adoptarea unei legi care sa oblige producatorii de telefoane nu isi mai bata joc de noi cu standarde stupide, iar Uniunea Europeana va fi o mare bataie de cap pentru Apple.

Uniunea Europeana vrea sa faca o MARE SCHIMBARE in iPhone

Uniunea Europeana va scapa de cantitati mari de cabluri si incarcatoare aruncate la gunoi de catre oameni, desi cei de la Apple au spus exact contrariul, parlamentarii europeni fiind convinsi de acest lucru. Avand in vedere ca rezolutia a fost adoptata cu un numar atat de mare de voturi, Comisia Europeana nu prea va avea de ales decat sa o puna in aplicare, desi asta se tot incearca de un deceniu, dar poate ca acum lucrurile se vor schimba.

“Comisia, fără a împiedica inovația, ar trebui să se asigure că cadrul legislativ pentru un încărcător comun va fi examinat periodic pentru a ține cont de progresul tehnic; reiterează importanța cercetării și inovării în acest domeniu pentru a îmbunătăți tehnologiile existente și a veni cu noi.”

Parlamentul European cere deasemenea ca atentia Comisiei Europene sa nu fie indrepata doar spre incarcatoarele prin cablu, ci si prin cele wireless, deocamdata destul de rare. Parlamentarii vor ca in Uniunea Europeana sa se foloseasca acelasi standard pentru acestea, si ele telefoanele sa nu fie limitate pentru a folosi incarcatoare wireless de la doar anumiti producatori, ceea ce totusi pana acum nu s-a intamplat, si probabil ca nici nu se va intampla.

Cat va dura pana cand Comisia Europeana va putea pune in aplicare aceasta rezolutie votata in Parlamentul European deocamdata nu se stie, dar este foarte bine ca s-a pus in sfarsit “piciorul in prag”.

This post was last modified on ian. 31, 2020, 10:16 AM 10:16

Disqus Comments Loading...