X

Coronavirus: CAZ NOU Confirmat in Romania de catre Autoritati

Coronavirus are confirmat un caz nou in Romania de catre autoritatile din tara noastra, si acum am ajuns la patru cazuri de persoane infectate cu temutul virus din China, acest nou caz fiind confirmat in Timisoara, acolo unde exista deja o femeie infectata.

Se pare ca acest nou caz de Coronavirus are legatura cu cel de-al treilea, adica femeia din Timisoara care e infectata, iar asta pentru ca barbatul care a fost acum confirmat ca al patrulea caz a calatorit in acelasi avion cu femeia, ambii venind din Italia.

Autoritatile din Timisoara anuntasera ca fac o ancheta epidemiologica in cazul femeii confirmate cu Coronavirus, inclusiv pentru pasagerii din avionul cu care ea a calatorit din Italia, iar acest barbat, care e al patrulea caz, a stat, aparent, in apropierea femeii.

Coronavirus are in al patrulea caz confirmat un barbat in varsta de 47 de ani, care aparent era deja in izolare la domiciliu, si e posibil ca alte persoane care au fost in acelasi avion cu femeia sa fie deasemenea infectate, desi unele sunt izolate la domiciliul, la fel ca acest barbat.

“Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia. Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19.”

Coronavirus a fost detectat la acest barbat la a 12-a zi dupa contactul cu femeia, iar asta desi a fost testat cu o zi in urma si a fost negativ, dar noul test prelevat asta s-a dovedit a fi pozitiv, din pacate, astfel ca el va fi internat la spital.

Conform lui Raed Arafat, barbatul confirmat ca al patrulea caz de infectare cu Coronavirus se afla in stare buna, este asimptomatic, dar a fost detectat cu infectie la distanta mare de primul contact cu femeia infectata deja.

This post was last modified on mart. 3, 2020, 2:18 PM 14:18

Disqus Comments Loading...