X

Vanzarile iPhone au Scaderi RECORD din cauza Coronavirus

Coronavirus a adus scaderi record pentru vanzarile de telfeoane iPhone in China, ceva ce unii analisti anticipau de ceva vreme, dar ceva ce mai mult ca sigur nu e pe placul celor de la Apple, insa probabil ca si ei se asteptau la o asemenea evolutie a lucrurilor.

Vanzarile iPhone au scazut cu 60% in China din cauza Coronavirus, un procent extrem de mare, care ne arata totusi cat de mult s-a contractat economia din China din cauza acestui virus care a generat panica in cam toata lumea pana in momentul de fata.

Conform datelor oficiale ale guvernului chinez, pe care le-a vazut Reuters, vanzarile de telefoane in China au scazut cu 54.7% in februarie 2020 fata de februarie 2019, iar cei de la Apple au inregistrat 494.000 de unitati vandute, fata de 1.27 milioane acum un an.

Apple a vandut in ianuarie 2 milioane de telefoane iPhone, insa in februarie situatia s-a inrautatit, chiar mai mult decat media pietei, Coronavirus afectand unii producatori mai mult, si pe altii mai putin, asa cum era de asteptat intr-o situatie de acest gen.

Huawei si Xiaomi au inregistrat deasemenea o scadere de peste 50% a vanzarilor, de la 12.72 milioane de unitati in februarie 2019 la 5.85 milioane de unitati in februarie 2020, deci situatia este foarte proasta pentru toti, iar in martie lucrurile se vor imbunatati doar usor.

This post was last modified on mart. 9, 2020, 2:56 PM 14:56

Disqus Comments Loading...