X

WhatsApp: Decizia DEZAMAGITOARE in Pandemia de Coronavirus

WhatsApp a luat o decizie uluitoare in plina pandemie de Coronavirus, sau mai bine zis i-a fost impusa o decizie de catre Facebook, compania “mama”, care o detine, si ea ne arata din nou de ce platforma e de evitat. Desi prin WhatsApp se transmit extrem de multe stiri false in legatura cu Coronavirus in mai toate tarile in care virusul a fost detectat pana in momentul de fata, compania Facebook nu are in plan sa faca vreo modificare pentru a rezolva problemele.

WhatsApp a fost fortata sa implementeze unele schimbari pentru platforma sa cu mai bine de 1 an de zile in urma cand in India se raspandeau extrem de multe informatii false, care au dus la uciderea unor oameni. WhatsApp a facut atunci niste schimbari pe care le-a considerat utile in combarea raspandirii de stiri false, dar desigur ca masura a fost egala cu zero, pentru ca platforma este principala metoda de a raspandi stiri false in intreaga lume tot timpul.

WhatsApp: Decizia DEZAMAGITOARE in Pandemia de Coronavirus

WhatsApp stie foarte bine ca platforma sa e preferata pentru a crea panica in randul oamenilor, asa cum se intampla in Romania de ceva vreme, insa planul celor de la Facebook este de a sta deoparte si a lasa lucrurile sa se desfasoare. Desigur ca acest lucru nu este bun pentru absolut nimeni, in special pentru cei care se incred in informatiile publicate acolo, in mai toate cazurile dubioase, dar WhatsApp n-are probleme in a sustine crearea de panica.

“WhatsApp este un serviciu de mesagerie privat utilizat în principal pentru chaturile în timp real între prieteni și familie. Ne-am angajat să facem partea noastră pentru a aborda mesajele virale. Modificările recente ale produselor includ reducerea numărului de persoane pe care le puteți trimite un mesaj doar la cinci chat-uri simultan. și introducerea etichetelor „redirecționate” și „redirecționate” pentru a evidenția atunci când ceva a fost împărtășit de mai multe ori. Încurajăm toți utilizatorii să verifice faptele online înainte de a partaja mesaje care le-au fost transmise și încurajăm utilizatorii să se angajeze direct cu încredere și surse oficiale pentru informații importante. ”

WhatsApp nu face nimic pentru a preveni raspandirea de stiri false nicaieri in lume in momentul de fata, iar asta desi in cam toate tarile problema e prezenta, si tot mai serioasa. Facebook a promis ca va rezolva problema in reteaua sa de socializare, dar in WhatsApp nu e loc de filtrat informatiile mincinoase, asa ca ramane doar ca oamenii sa incerce sa discearna singuri daca informatiile pe care le primesc de la diverse persoane sunt reale, sau nu.

WhatsApp va ramane intotdeauna principala resursa de raspandire a informatiilor false daca platforma nu vrea sa gaseasca metode prin care sa protejeze oamenii de informatii care sa le faca rau psihic, sau mai grav, fizic.

This post was last modified on mart. 17, 2020, 9:49 PM 21:49

Disqus Comments Loading...