X

Planeta Uranus: CIUDATA Descoperire Anuntata de catre NASA

Planeta Uranus este in centrul unei descoperiri care i-a socat pe unii dintre cercetatorii NASA care au avut ocazia de a observa ceva ce nu parea a fi chiar atat de posibil chiar si pentru o planeta atat de indepartata. Cercetatorii de la NASA au descoperit ca planeta Uranus are o atmosfera neobisnuita care de misca intr-un mod foarte ciudat, care nu a mai fost intalnit in cazul altor planete, si care ridica faorte multe semne de intrebare pentru cercetatori.

Planeta Uranus este “asezata” intr-o orbita inclinata fata de soare, diferita in comparatie cu cea a altor planete din sistemul nostru solar, insa aceasta inclinare influenteaza si axa campului magnetic. Aceasta este inclinata la 60 de grade in comparatie cu axa de rotatie pe care o are planeta Uranus, deci pe masura ce planeta sa roteste, magnetosfera sa este incetul cu incetul afectata de catre campul magnetic, iar mai jos puteti vedea efectul in actiune.

Planeta Uranus: CIUDATA Descoperire Anuntata de catre NASA

Planeta Uranus are un fenomen atat de ciudat in atmosfera sa incat cercetatorii inca nu au reusit sa faca un mode care sa il reprezinte foarte bine, in ciuda faptului ca simularea ar trebui sa ne arate destul de mult din realitate. Aceasta miscare neobisnuita pe care o are campul magnetic de pe planeta Uranus afecteaza inclusiv felul in care o parte din atmosfera “scapa” in spatiul cosmic, o nava trimisa de NASA cu decenii in urma trecand prin ea.

“Spre deosebire de orice altă planetă din sistemul nostru solar, Uranus se învârte aproape perfect pe partea sa – ca un porc pe o friptură de spit – completând o rulou de butoi o dată la 17 ore. Axa câmpului său magnetic se află la 60 de grade distanță de acea axă de rotație, astfel încât planeta se învârte, magnetosfera sa – spațiul sculptat de câmpul său magnetic – se frământă ca un fotbal slab aruncat. Oamenii de știință încă nu știu cum să o modeleze.”

Planeta Uranus are un plasmoid urias in apropierea sa, si v-am vorbit acum ceva timp despre el, iar NASA spune acum ca acel camp manetic al planetei ajuta la “scaparea sa in spatiul cosmic”. Planeta Uranus are un camp magnetic ciuda, unic, conform cercetatorilor de la NASA, iar asta i-a facut si mai curiosi sa-l analizeze cu mult mai mare atentie pentru a vedea cat de mare este diferenta intre Pamant si ceea ce se intampla atat de departe.

Planeta Uranus este una dintre cele mai indepartate de pamant, din sistemul solar, si nu a mai fost explorata de foarte multa vreme, cei de la NASA avand in plan sa trimita o noua nava spatiala in curand acolo.

This post was last modified on apr. 30, 2020, 6:46 PM 18:46

Disqus Comments Loading...