X

Calea Lactee: Descoperire UIMITOARE, Noul Pamant din Galaxie

Calea Lactee este in centrul unei noi descoperiri extrem de importante, iar asta pentru ca vorbim despre ceva ce cercetatorii au observat undeva spre centrul galaxiei, si ceva ce are o importanta foarte mare pentru noi. Mai exact, se pare ca undeva aproape de centrul galaxiei Calea Lactee exista ceea ce cercetatorii considera a fi un posibil nou Pamant, adica o planeta similara cu a noastra, care ar fi capabila sa sustina viata, doar ca este mai mare.

Calea Lactee are aproape de centrul sau o planeta care este de aproximativ 4 ori mai mare in raport cu Pamantul, ea orbitand o stea care nu este la fel de mare precum soarele, dar nici la fel de luminoasa. Orbita pe care o face acea planeta in jurul stelei sale insumeaza aproximativ 617 zile, in total, adica undeva intre cele pe care Jupiter si Venus le au in jurul Soarelui in momentul de fata, diferenta fiind una foarte mica intre ele, ceea ce surprinde.

Calea Lactee: Descoperire UIMITOARE, Noul Pamant din Galaxie

Calea Lactee are milioane de stele si planete, insa aceasta a fost descoperita multumita modului in care ea si steaua pe care o orbiteaza modifica fluxul de lumina in timp ce invart in univers. Fenomenul face ca lumina sa fie transpusa ca printr-o lentila, iar asa aceasta planeta, aparent foarte similara cu Pamantul, a fost descoperita in Calea Lactee si e posibil ca la un moment sa fie descoperite si semne de viata acolo, dar totul e probabil.

“Oamenii de știință suspectează că au identificat o nouă planetă extraterestră intrigantă într-un mod deosebit de giratoriu. Planeta este atrăgătoare, deoarece prezintă unele similitudini stranii cu Pământul, dar și unele diferențe accentuate. În ceea ce privește dimensiunea, oamenii de știință cred că lumea este de aproximativ patru ori mai mare decât Pământul. Steaua planetei este o stea pitică slabă, poate chiar o pitică brună sau „stea eșuată”. Anul planetei durează aproximativ 617 zile de Pământ, chiar dacă orbita sa se încadrează undeva între cele ale Pământului și Venus în jurul soarelui nostru.”

Calea Lactee nu a avut pana in momentul de fata o planeta pentru care sa fi fost confirmat fara dubiu faptul ca ar putea gazdui viata, ceea ce desigur ca ne lasa cu foarte multe semne de intrebare. E foarte posibil ca o asemenea planeta sa fie descoperita in Calea Lactee la un moment dat, insa deocamdata nu e foarte clar cand, sau cum, s-ar putea intampla acest lucru, si cat de departe ar fi ea pentru a fi explorata in detaliu de catre cercetatori.

Calea Lactee ramane o sursa de foarte multe mistere, si iata ca ocazional cercetatorii reusesc sa ne uimeasca cu aceste descoperiri impresionante, poate cu mare impact pentru omenire.

This post was last modified on mai 13, 2020, 11:25 AM 11:25

Disqus Comments Loading...