X

Politia Romana: Mesajul pentru soferi si motociclisti din Romania

Politia Romana are astazi un mesaj important pentru soferii si motociclistii din toata Romania, unul pe care foarte multi ar trebui sa il inteleaga cu adevarat, mai ales ca vremea calda a scos si motocicletele pe ma toate drumurile publice.

Politia Romana a publicat ceea ce un motociclist a scris, si puteti vedea mai jos parerea sa, dar chiar si asa, trebuie sa incercati sa va feriti cat puteti pentru ca majoritatea dintre ei nu se comporta chiar asa cum dau de inteles pe Facebook.

“Florin ne scrie:

Categoria B de 17 ani și A de…câteva luni.

„Sunt un șofer destul de disciplinat, respect legea, dar…am avut și eu scăpările mele, sancționate de altfel. Dacă nu erau, nu cred că le recunoșteam…să fim serioși, toți avem măcar o abatere.
Contează foarte mult și ce ai învățat după…

După obținerea categoriei A, lucrurile au prins un contur WOW…aici nu discutăm de senzația de libertate pe care ți-o conferă mersul pe motocicletă, plete-n vânt, etc., ci atenția pe care o am acum în ambele variante, pe două sau pe patru roți.

Fiind motociclist, ochii fug ca niște mărgele din jocurile timpurilor demult apuse; totuși, am o vârstă. 😉
Ce am învățat până acum?

Motociclistul este mult mai vulnerabil în trafic. Pe el nu îl protejează o caroserie din metal.
Vulnerabilitatea face referire și la numărul inferior de roți față de o mașină, pentru că orice pată de ulei, suprafață acoperită cu puțin nisip sau denivelată sunt pericole pentru cei pe două roți.

Păstrează distanța față de motociclist, respectă-l și te va respecta! Și foarte important: consideră-i spațiul din banda de circulație egal cu cel al unui autoturism.

Zicală din popor „Motocicleta te ucide” – Greșită!
Ea nu se accelerează singură. Valabil și pentru autoturism.

Atât am avut de spus din perspectiva mea, de motociclist începător.”

Drumuri ușoare tuturor!”

This post was last modified on mai 24, 2020, 9:44 PM 21:44

Disqus Comments Loading...