X

UBER: Barbatul care a VIOLAT 8 Femei Prezentandu-se ca Sofer

UBER este din nou in centrul unei controverse foarte serioase dupa ce un barbat care s-a dat drept sofer al platformei de ridesharing a violat 8 femei inainte de a fi arestat, si exista temeri ca ar fi si filmat violurile. Barbatul e arestat inca din ianuarie de catre politistii din SUA, dupa ce o femeie a depus plangere impotriva sa deoarece a rapit-o si a violat-o, masina acestuia avand stickere lipite pe ea care o prezinta ca una de la UBER, desi el nu mai colaboreaza cu platforma din 2016.

UBER nu pare sa fi urmarit fostii soferi care inca mai umbla cu masini care au marcaje ce le identifica drept cele din platforma sa, iar asa barbatul ar fi reusit sa pacaleasca 8 femei pe care le-a rapit si violat. Violurile au avut loc intre 2017 si 2019, barbatul folosindu-se de masina cu marcaje UBER pentru a lua femei in stare de ebrietate din preajma barurilor din Boston, acestea fiind mai apoi violate in masina sa, 5 dintre violuri fiind, aparent si filmate.

UBER: Barbatul care a VIOLAT 8 Femei Prezentandu-se ca Sofer

UBER este platforma care a fost folosita de fiecare data de catre femei pentru a chema masini care sa le duca acasa, iar asa au intrat in masina barbatului, fara sa verifice daca este cea pe care au chemat-o in realitate. Barbatul a negat toate acuzatiile de rapire si viol, dar ramane in continuare arestat, el fiind fratele unui consilier local din orasul Boston, dar probabil ca acesta din urma nu stia ce facea fostul sofer al platformei de ridesharing UBER.

“Un bărbat care a fost arestat pentru a fi condus ca șofer Uber înainte de violarea unei femei a fost legat de alte șapte crime similare, spun autoritățile. Poliția spune că mașina sa a fost plictisită cu autocolante Uber, chiar dacă Campbell nu a lucrat pentru firma de călători din 2016. Detaliile fiecărui cont variază, dar în toate cazurile, Campbell a vizat femeile din baruri sau din apropiere sau din alte locații. unde intoxicația îi făcuse incapabili să consimte sau să reziste.”

UBER nu a comentat nimic in legatura cu aceasta situatie, dar problema in sine este una extrem de grava, si ne arata din nou de ce este important sa fim siguri ca ne urcam in masina pe care am chemat-o. Cei de la UBER afiseaza in aplicatie unde se afla masina chemata in raport cu locatia noastra, si trimite o notificare in momentul in care aceasta ajunge la noi, insa atunci cand esti beat, din pacate nu prea esti atent si la aceste informatii.

UBER a implementat o serie de masuri de securitate pentru clientii care-i folosesc platforma de ridesharing, dar e nevoie si ca lumea sa le respecte pentru a fi intr-adevar in siguranta.

This post was last modified on iul. 28, 2020, 10:14 AM 10:14

Disqus Comments Loading...