X

Nelu Tataru: Zonele cu cel mai mare RISC in pandemia Coronavirus

Nelu Tataru a vorbit astazi despre zonele care reprezinta cel mai mare risc pentru Romania in pandemia de Coronavirus, ar in mod surprinzator, Bucuresti nu este pe prima pozitie in topul facut de catre ministrul sanatatii, iar asta desi aici numarul de infectari zilnice e urias.

Nelu Tataru spune ca zonele de risc sunt, in ordine, Arges, Prahova, Dambovita, Brasov, Bucuresti desi in ultima sunt cele mai multe infectari zilnice, iar principala sursa de infectare, conform ministrului, este transportul pe care il fac angajatii diverselor companii.

Nelu Tataru spune deasemenea ca si turismul este o foarte mare problema pentru acele zone, dar nu turismul in zonele respective, ci turismul facut de catre oameni in diverse alte zone din tara, cu virusul adus acasa de catre ei la intoarcere.

“Mergem pe zone, avem cea mai mare rata de infectare Arges, Prahova, Dambovita, Brasov, Bucuresti. daca ne gândim la Arges, Prahova, Dambovita, acolo e strict transportul navetistilor, pe locul 2 este turismul. In celelalte zone, pe locul intai vin infectarile din turism, adica oamenii au fost în vacanta, s-au infectat si s-au intors acasa.

Speram ca in urmatoarea saptamana sa asistam la o stabilizare si sa ne indreptăm spre un parcurs descendent.”

This post was last modified on aug. 8, 2020, 6:50 PM 18:50

Disqus Comments Loading...