X

Raiffeisen Bank: IMPORTANT Anunt cu SCHIMBAREA catre Clienti

Raiffeisen Bank are un anunt foarte important pentru toti clientii sai din toata Romania, unul despre care ar trebui sa stii chiar acum deoarece vine cu o schimbare foarte mare care te-ar putea afecta mai mult decat crezi. Cei de la Raiffeisen Bank anunta ca au facut trecerea la un nou sistem de autorizare a platilor online, direct prin aplciatia SmartToken, astfel ca dispare vechea metoda de autorizare care avea la baza confirmarea folosind un cod primit prin SMS de catre utilizator.

Raiffeisen Bank face, practic, schimbarea proasta pe care am vazut-o si la alte mari banci din Romania, cea care aduce pentru noi metode mult mai proaste de autorizare a platilor, metode mult mai complicate, pe care nimeni nu le vrea. Vechea metoda de autorizare a platilor prin 3D Secure presupunea doar introducerea unui cod, primit prin SMS, pentru a confirma plata, insa iata ca si Raiffeisen Bank trece la “urmatoarea generatie” de sisteme de autorizare a platilor.

Raiffeisen Bank: IMPORTANT Anunt cu SCHIMBAREA catre Clienti

Raiffeisen Bank are totusi o metoda mai simpla decat ING, de exemplu, care separat de logarea in aplicatie, sau internet banking, le cere clientilor sa mai introduca o data parola atunci cand au cererea de autorizare a platii in fata. Acest proces mai complex e si mai enervant decat cel pe care Raiffeisen Bankl-a implementat, astfel ca in cazul sau vorbim totusi despre o decizie mult mai buna, care nu va enerva, totusi, la fel de multi dintre clienti.

Raiffeisen Bank ar putea implementa si cealalta metoda de autorizare a platilor, care implica si introducerea ultimelor 4 cifre din CNP, ceva ce unele banci au facut deja, astfel ca s-ar putea sa vedem ca lucrurile se vor inrautati. Unii dintre romanii care au conturi bancare trec deja prin aceasta situatie, si desigur ca nimanui nu ii place, dar acestea sunt obligatiile pentru situatiile in care vrem sa avem mai multa siguranta pentru platile online.

Raiffeisen Bank este una dintre cele mai mari banci din Romania, dupa cum prea bine stiti deja, astfel ca va fi interesant de vazut cum vor evolua platile online in viitor, si cat de greu va deveni sa facem autorizarile.

This post was last modified on nov. 23, 2020, 5:28 PM 17:28

Disqus Comments Loading...