X

Google Chrome: ALERTA Serioasa catre MILIOANE de Utilizatori

Google Chrome are o foarte serioasa alerta emisa in momentul de fata, si ea vizeaza milioane de oameni din intreaga lume pentru ca este vorba despre o problema grava de care trebuie sa ne ferim in acest moment. Vorbim despre o problema foarte grava care vizeaza atat Google Chrome, cat si Microsoft Edge, extensiile pentru aceste browsere fiind afectate de situatia aceasta, si cercetatorii de la Avast au descoperit 3 milioane de oameni care au fost infectati cu un nou malware.

Google Chrome si Microsoft Edge au nu mai putin de 28 de extensii terte care au fost descoperite ca fiind infectate cu malware care a fost gandit pentru a redirectiona utilizatorii spre website-uri malitioase, dar si pentru a afisa diverse reclame. Practic, vorbim despre un malware “tipic” pentru browserele folosite de catre utilizatorii Google Chrome si Microsoft Edge din intreaga lume, dar problema mai mare este la browserul celor de la Google, fiind mult mai popular.

Google Chrome: ALERTA Serioasa catre MILIOANE de Utilizatori

Google Chrome are aceasta problema serioasa cu extensii gandite pentru Instagram, Facebook, Vimeo, si alte platforme similare, astfel ca utilizatorii trebuie sa fie foarte atenti la ceea ce descarca in propriile calculatoare. Avand in vedere popularitatea browserului Google Chrome, e usor de inteles de ce pana acum cei de la Avast au descoperit 3 milioane de utilizatori infectati cu acest malware la nivel global, si e posibil ca numarul sa creasca in fiecare zi.

“Cercetătorii de informații despre amenințări de la Avast au identificat programe malware ascunse în cel puțin 28 de extensii Google Chrome și Microsoft Edge asociate cu unele dintre cele mai populare platforme din lume. Programul malware are funcționalitatea de a redirecționa traficul utilizatorului către anunțuri sau site-uri de phishing și de a fura datele personale ale persoanelor, cum ar fi datele de naștere, adresele de e-mail și dispozitivele active. Potrivit numerelor de descărcare ale magazinelor de aplicații, aproximativ trei milioane de persoane pot fi afectate în întreaga lume.”

Google Chrome nu are aceste extensii disponibile in Chrome Web Store in acest moment, astfel ca utilizatorii le mai pot instala doar din website-uri malitioase care au fost facute de catre hackeri pentru a ii infecta fara sa stie. Avand in vedere cat de serioasa este problema descoperita de catre cei de la Avast, este recomandabil pentru toata lumea sa fie foarte atenta la ceea ce instaleaza in Google Chrome, sau Microsoft Edge, as aca fiti vigilenti.

Google Chrome are sisteme de securitate implementate pentru a ajuta utilizatorii sa scape de extensiile de acest gen, insa nu toate pot fi detectate din timp inainte sa inceapa activitatea malitioasa.

This post was last modified on dec. 27, 2020, 5:00 PM 17:00

Disqus Comments Loading...