X

Raed Arafat: De ce au fost vaccinati atat de putini romani ?

Raed Arafat, seful DSU, a fost vaccinat astazi impotriva Coronavirus, si a fost intrebat de ce pana acum au fost vaccinate doar 125.000 de cadre medicale, desi au fost primite 300.000 de doze, el spunand ca pe de o parte e vorba de dorinta unora de a astepta mai multe informatii, oameni care au trecut recent prin boala, si numarul limitat de doze.

Raed Arafat spune ca desi s-au primit 300.000 de doze de vaccin impotriva Coronavirus, acestea trebuie impartite la 2, deoarece fiecare persoana vaccinata trebuie sa faca si o a doua doza, deci cu 125.000 de persoane vaccinate pana acum, e nevoie de 250.000 de doze in total.

Raed Arafat da de inteles ca si numarul limitat de doze e un factor pentru progresul lent al procesului de vaccinare, iar asta pentru ca daca apar probleme in livrari, unii oameni vaccinati ar putea fi amanati cu injectarea celei de-a doua doze, ceea ce nu prea e de dorit.

“În primul rând, când calculăm dozele, întotdeauna să le împărţim la doi, pentru că jumătatea dozelor se păstrează pentru rapel. Cei care amână sau care nu vor să se vaccineze au varii motive, nu intrăm în ele. Poate că unii vor să mai aştepte, vor să mai vadă, unii poate că au ascultat unele păreri şi au crezut în ele. Ceea ce eu spun tuturor: este normal să ne vaccinăm, este singura metodă prin care, în primul rând, ne protejăm, iar când avem un număr mai mare de persoane vaccinate putem să reducem sau să sistăm răspândirea virusului şi mai ales impactul lui şi să ne întoarcem la o viaţă cât mai aproape de normal.”

This post was last modified on ian. 11, 2021, 11:29 PM 23:29

Disqus Comments Loading...