X

Gaura Neagra: ULUITOARE Descoperire cu IMPACT pentru Omenire

Gaura neagra este un obiect foarte important si misterios din univers, iar o noua descoperire are potentialul de a avea un impact urias pentru intreaga omenire, cel putin conform cercetatorilor. Mai exact, oamenii de stiinta care analizeaza universul au descoperit faptul ca oamenii pot intra in interiorul unei gauri negre pentru a o explora, dar problema este ca odata ce au intrat, nu mai au cum sa iasa pentru a oferi detalii cu privire la ceea ce se afla in interior.

Gaura neagra are o putere gravitationala incredibil de mare, iar oamenii de stiinta spun ca explorarea ar fi posibila doar in cazul celor care sunt supermasive si izolate, restul neputand fi explorate intr-un asemenea mod. Posibilitatea de a intra in siguranta intr-o gaura neagra este data de modul in care exista in univers cele supermasive, astfel ca o nava spatiala ar putea intra in orizontul de evenimente fara a fi distrusa imediat ce ajunge in apropierea sa.

Gaura Neagra: ULUITOARE Descoperire cu IMPACT pentru Omenire

FOTO: CC BY-ND

Gaura neagra distruge cam tot ceea ce se apropie de ea, si pana acum nimeni nu a aflat ce se intampla cand cineva intra intr-un asemenea obiect din univers, unde ajunge, sau cum ar putea iesi de acolo. Totusi, in baza calculelor facute de catre oamenii de stiinta, si puteti vedea ceva in imaginea de mai sus, e posibila intrarea intr-o gaura neagra pentru explorare, dar iesirea ar putea fi imposibila daca nu ar exista si un sistem care sa retraga nava spatiala intrata.

“Deoarece găurile negre supermasive sunt mult mai mari decât găurile negre stelare și intermediare, toate părțile lor sunt mai întinse. O persoană care se încadrează ar ajunge la orizontul evenimentelor mult mai repede decât într-o gaură neagră mai mică. Persoana ar rămâne conștientă și intactă mai mult timp. Dar, bineînțeles, nu vor apărea niciodată – făcând din aceasta o călătorie unică cu sensul rusesc al descoperirii științifice în uitare.”

Gaura neagra ar putea fi o poarta de intrare spre o alta zona din univers, un univers paralel, sau ar putea fi o groapa din care nu iese nimic, nimeni nu stie, pentru ca nimeni nu a intrat in vreuna inca. Desi calculele oamenilor de stiinta sugereaza faptul ca omenirea ar putea explora gaurile negre, problema este ca nimeni nu poate ajunge deocamdata la vreuna, pentru ca ele se afla la distante colosale in raport cu Pamantul, dupa cum stiti deja.

Gaura neagra mijlocul galaxiei Calea Lactee este cea mai apropiata supermasiva in care s-ar putea intra in siguranta, dar daca s-ar descoperi una mai apropiata, poate ca la un moment dat ar putea fi explorata.

This post was last modified on feb. 5, 2021, 11:05 AM 11:05

Disqus Comments Loading...