X

Telekom: CAND Preia Orange MILIOANELE de Clienti din Romania

Telekom si-a vandut divizia de servicii fixe catre cei de la Orange, insa deocamdata totul este anuntat ca fiind agreat intre companii, fara a exista si o aprobare efectiva de la autoritati pentru vanzare. Cei de la Telekom si Orange nu s-au prea grabit sa anunte autoritatile europene in legatura cu aceasta tranzactie, totul fiind facut destul de recent in 2021, astfel ca este deja analizata vanzarea care este cea mai importanta de pe piata telecom din Romania din 2014 incoace.

Telekom a preluat  in 2014 Cosmote si Romtelecom, iar 7 ani mai tarziu va vinde jumatate din achizitie dupa ce nu a reusit sa faca tot ceea ce si-a propus pe piata din tara noastra, chiar daca a incercat din rasputeri. In ciuda tuturor eforturilor, iata ca in 2021 urmeaza sa aiba loc vanzarea diviziei de servicii fixe a Telekom catre Orange, si milioane de clienti vor ajunge “sub umbrela” unui alt operator de telecomunicatii, transferul fiind extrem de important.

Telekom: CAND Preia Orange MILIOANELE de Clienti din Romania

Telekom si Orange au notificat Comisia Europeana in legatura cu intentiile lor, iar aprobarea vanzarii, pentru ca e improbabil sa fie blocata, ar trebui sa vina abia undeva prin a doua parte a anului. Asta inseamna ca prin vara, sau cel tarziu toamna, va fi finalizat procesul de achizitie, iar milioanele de clienti ai diviziei de servicii fixe a Telekom vor ajunge la Orange, dar in mod practic e improbabil sa se schimbe ceva pentru ei, cel putin imediat, pentru ca pe termen lung se vor schimba multe.

Telekom a crescut preturile abonamentelor clientilor cu doar cateva luni inainte ca vanzarea sa fie aprobata de catre Comisia Europeana, iar Orange ii va prelua cu aceste preturi majorate, si e improbabil sa le scada. Chiar daca aceasta tranzactie dintre Telekom si Orange reprezinta o reconfigurare serioasa a pietei de telecomunicatii din Romania, ea nu va reprezenta o problema la nivel concurential, astfel ca si autoritatile romane o vor aproba, dupa Comisia Europeana.

Telekom va ramane in Romania cu divizia de servicii mobile, pentru care inca nu a gasit un cumparator, dar cand o va face, va pleca de tot din Romania, ceea ce dorea de fapt de la bun inceput.

This post was last modified on feb. 5, 2021, 4:20 PM 16:20

Disqus Comments Loading...