X

Planeta Jupiter: ULUITOARE Imagine NASA cu Descoperirea Juno

Planeta Jupiter are parte de o noua imagine uluitoare publicata astazi de catre NASA, aceasta prezentandu-ne o inregistrare facuta de catre nava spatiala Juno, una care ne arata minunile care se ascund pe corpul cosmic. Mai exact, mai jos puteti vedea o imagine a navei spatiale Juno care include o parte din atmosfera care este vizibila pentur planeta Jupiter, dar si fenomenele atmosferice care au loc acolo in mod constant, ceva cu adevarat impresionant.

Planeta Jupiter a avut aceasta imagine inregistrata de catre cei de la NASA in cursul zilei de 30 decembrie, insa ea a fost prezentata abia acum, dupa ce a fost analizata indelung, si procesata pentru a fi vizibila intr-un format cat mai bun pentru noi. Planeta Jupiter are in mod constant imagini de acest gen publicate de catre cei de la NASA, insa de aceasta data vorbim despre una care prezinta turbulentele care au loc in atmosfera corpului cosmic.

Planeta Jupiter: ULUITOARE Imagine NASA cu Descoperirea Juno

FOTO: NASA

Planeta Jupiter are o atmosfera plina de furtuni violente, insa ea este “taiata” de catre fluxuri de vanturi care sustin intr-o buna masura aceste furtuni foarte violente, si asta face practic imaginea cu mult mai interesanta. NASA a descoperit, multumita imaginilor trimise in mod constant de catre nava spatiala Juno, faptul ca aceste vanturi foarte puternice pot cobora si pana la 3000 de kilometri spre suprafata planetei Jupiter, ceva ce nu parea posibil.

“Această vedere asupra atmosferei turbulente a lui Jupiter din nava spațială Juno a NASA include mai multe dintre fluxurile de jet sudice ale planetei. Folosind date din instrumentele lui Juno, oamenii de știință au descoperit că fluxurile puternice de jet atmosferic ale lui Jupiter se extind mult mai adânc decât se imagina anterior. Dovezile din Juno arată că jeturile și curelele pătrund la aproximativ 3.000 de kilometri în jos pe planetă. Furtuna cunoscută sub numele de Marea Pată Roșie este, de asemenea, vizibilă la orizont, aproape rotită din ochi, în timp ce Juno se îndepărta de Jupiter cu aproximativ 48 de mile pe secundă (48 de kilometri pe secundă), care depășește 160.900 de kilometri pe oră ).”

Planeta Jupiter are aceasta descoperire facuta multumita analizelor foarte multor imagini inregistrate de catre nava spatiala Juno in urma anilor in care s-a aflat in orbita corpului cosmic, si a tot inregistrat imagini. Planeta Jupiter are toate aceste informatii descoperite pentru ca NASA vrea sa afle cat mai multe despre planeta, iar nava spatiala Juno urmeaza sa faca mai departe deplasarea catre lunile acesteia, si vor fi multe secrete de vazut acolo.

Planeta Jupiter este cea mai mare din sistemul solar, insa din pacate inca nu cunoastem prea multe in legatura cu ceea ce se ascunde sub atmosfera sa densa, prin care nu pot trece nici macar navele spatiale.

This post was last modified on feb. 11, 2021, 12:11 PM 12:11

Disqus Comments Loading...