X

Android: Telefoanele Afectate de o Noua Problema Serioasa

Android este cel mai folosit sistem de operare de pe intreaga planeta, iar conform unei descoperiri recente, se pare ca unele dintre modele sunt afectate de o problema foarte serioasa. Mai exact, vorbim despre telefoane fabricate de catre producatorii germani Gigaset si Siemens, ambele avnad o problema foarte serioasa cu malware instalat din cauza modului in care au fost gandite dispozitivele si sistemele de actualizari oferite pentru ele inca din fabrica.

Android poate fi preinstalat in telefoanele producatorilor impreuna cu diverse aplicatii pe care acestia le ofera, iar in cazul unor modele de la Gigaset si Siemens, se pare ca exista o aplicatie speciala pentru instalarea de actualizari. Desi Google lanseaza in mod constant actualizari pentru sistemul de operare Android, producatorii trebuie sa le modifice si sa le distribuie pentru clienti, iar aici apare problema cu care se confrunta cei care detin anumite modele de telefoane Gigaset si Siemens.

Android: Telefoanele Afectate de o Noua Problema Serioasa

Android a avut aplicatiile acestea preinstalate impreuna cu un APi care le permite si lor sa instaleze alte aplicatii in mod automat, totul in baza unei comenzi venite de la serverul de actualizare al producatorului. Se pare ca un server de actualizari a celor de la Gigaset a fost compromis de catre hackeri, si el a fost folosit pentru distributia a trei tipuri de malware catre telefoanele cu Android ale producatorului, dar aparent inclusiv cele ale Siemens au fost deasemenea afectate de siatuatie.

“Vinovatul care instalează aceste aplicații malware este aplicația Update, denumirea pachetului com.redstone.ota.ui, care este o aplicație de sistem preinstalată. Această aplicație nu este doar actualizatorul de sistem al dispozitivului mobil, ci și un program de instalare automată cunoscut sub numele de Android / PUP.Riskware.Autoins.Redstone. Mesajele WhatsApp rău intenționate sunt cel mai probabil pentru a răspândi în continuare infecția pe alte dispozitive mobile.”

Android poate avea malware instalat in mod autoamt in acest mod, iar unul dintre tipurile folosite modifica WhatsApp pentru a se distribui mai departe, in timp ce altul e gandit pentru a afecta functionalitatea SMS. Problema inca nu a fost rezolvata de catre producator, insa el spune ca in principal modelele vechi cu Android sunt afectate, deci modelele noi ar trebui sa fie in siguranta, lucru care desigur ca reprezinta o veste foarte buna pentru multi clienti.

Android are aici demonstrat din nou faptul ca problemele pot deveni extrem de mari in momentul in care producatorii aleg sa nu mearga pe recomandarile celor de la Google in ceea ce priveste actualizarile.

This post was last modified on apr. 9, 2021, 6:48 PM 18:48

Disqus Comments Loading...