X

Anunt al lui Valeriu Gheorghita Privind a Treia Doza de Vaccin

Valeriu Gheorghita a facut astazi un anunt foarte important cu privire la administrarea unei a treia doze de vaccin impotriva Coronavirus, asta in conditiile in care CEO-ul Pfizer a spus ca aceasta ar putea fi necesara la 12 luni dupa imunizarea initiala.

Valeriu Gheorghita spune ca deocamdata nu exista o decizie oficiala a autoritatilor europene, sau din alte tari, cu privire la aceasta situatie, asa ca nu se stie cand, sau daca, va fi nevoie de o a treia doza de vaccin, dr e foarte posibil sa fie necesara aplicarea ei.

“Aș vrea să fac o precizare: nu există o decizie stabilită la nivel de experți, la nivel internațional în ceea ce privește necesitatea celei de-a treia doze. Este o analiză care se efectuează la acest moment. În mod deosebit este important să avem datele de siguranță, şi datele de imunogenitate și de tolerabilitate pentru cea de-a treia doză, iar această variantă este luată în calcul în condițiile în care vom vorbi de creșterea prevalenței cazurilor de COVID-19 ca urmare a infecției cu alte variante virale insuficient acoperite de vaccinurile actuale.

Datele de eficiență ale vaccinurilor ne arată o persistență a răspunsului protector de cel puțin șase luni, foarte probabil că vom vorbi de o durată mult mai mare de timp, dar avem nevoie să primim mai multe informații pe măsură ce timpul se scurge de la vaccinarea persoanelor, însă nu este o decizie fermă, nu s-a stabilit acest lucru. Sunt analize și este foarte bine că există, tocmai pentru că avem nevoie de date științifice care să susțină orice altă recomandare de aici înainte.”

This post was last modified on apr. 28, 2021, 12:16 AM 00:16

Disqus Comments Loading...