X

Valeriu Gheorghita: Anunt Important privind Tulpina Indiana a Coronavirus

Valeriu Gheorghita, presedintele CNCAV, a vorbit astazi despre tulpina indiana a Coronavirus si ce fel de pericol ar putea reprezenta aceasta pentru toata lumea, afirmand ca vaccinurile inca pot face fata acestei versiuni modificate, deci trebuie sa ne vaccinam.

Valeriu Gheorghita spune ceea ce a spus si fondatorul BioNTech, compania care a dezvoltat vaccinul fabricat de catre Pfizer, el afirmand ca vaccinurile inca pot oferi protectie pentru oameni chiar si in fata acestei tulpini, deci e important ca oamenii sa se imunizeze.

“Tulpina indiană este definită prin prezența a două mutații care se asociază cu reducerea activității neutralizante a anticorpilor, dar nu e un impas semnificativ care să reducă eficiența vaccinurilor. Mesajul e să ne vaccinăm ca să reducem riscul să se cumuleze noi mutații.

Nu e neapărat mai contagioasă, această mutație identificată pe această tulpină reduce activitatea neutralizantă a anticorpilor. Comparativ cu cea sud-africană, nu e mai rezistentă față de vaccinurile actuale.

Vaccinurile își mențin eficiența față de complicațiile bolii, riscul de spitalizare. Nu avem motive să ne îngrijorăm. Rămân aceleași măsuri de prevenție valabile.”

This post was last modified on apr. 29, 2021, 3:10 PM 15:10

Disqus Comments Loading...