X

Guvernul Romaniei: Companiile Romanesti Sustinute sa Produca Vaccin Impotriva Coronavirus

Guvernul Romaniei sustine companiile romanesti care vor sa produca vaccin impotriva Coronavirus, si spune ca a pus 11 companii pe o lista trimisa la Comisia Europeana pentru a le fi permisa productia acestor seruri, desigur in baza tehnologiilor celorlalte companii.

Guvernul Romaniei ar vrea ca in Romania sa poata fi produse vaccinurile impotriva Coronavirus pentru ca tara noastra sa aiba stocuri suficiente de doze pentru imunizarea unui numar cat mai mare de persoane intr-un timp cat mai scurt.

“Nu numaidecât un vaccin propriu, ci măcar să putem să îl producem. Nu numai România, ci toată Europa. Era bine să fi avut, pentru că BioNTech e o companie europeană, e adevărat, dar Pfizer, Moderna, AstraZeneca sunt companii din afara Uniunii Europene şi s-au văzut câteva sincope.

Cred că cu toţii am învăţat şi cred că prin acest PNRR, care înseamnă şi rezilienţă, ceea ce înseamnă că poţi să te redresezi imediat după un şoc negativ, să ne gândim cum am putea susţine Start-up-urile şi companiile în Uniunea Europeană. Eu m-aş uita şi la sectorul privat din România.

În ceea ce priveşte producţia de vaccinuri sau posibilitatea de a avea în România – măcar să facem o parte din producţia de vaccin. Avem 11 companii pe care le-am pus pe listă pentru Comisia Europeană, dar eu cred că trebuie să ne uităm cum să susţinem Start-up-urile în România, care să crească şi să se dezvolte.”

This post was last modified on mai 18, 2021, 12:13 PM 12:13

Disqus Comments Loading...