X

Android: Alerta pentru Milioane de Telefoane din Toata Lumea

Android este din nou in centrul unei alerte care vizeaza milioane de oameni din toata lumea, iar asta pentru ca vorbim despre o noua problema extrem de serioasa care a fost dezvaluita. Vorbim despre 8 aplicatii care au fost disponibile in Google Play Store in ultimele zile, si care au fost instalate pe telefoane Android de catre utilizatori din toata lumea, insa totul fara ca ei sa stie ca acestea erau de fapt inectate cu un malware foarte periculos numit Joker.

Android a avut acest malware dezvoltat cu foarte multa vreme in urma, el fiind distribuit de ceva vreme, iar conform celor care l-au descoperit, el infecteaza telefoanele prin aceste aplicatii malitioase. Dupa ce telefoanele cu Android sunt infectate, malware-ul Joker colecteaza datele utilizatorilor si le trimite in serverele hackerilor, dar problema cea mai mare este ca el ii aboneaza pe utilizatori la servicii care au costuri lunare foarte mari, totul fara ca ei sa stie.

Android: Alerta pentru Milioane de Telefoane din Toata Lumea

Android permite instalarea de aplicatii prin Google Play Store si nu numai, iar 8 dintre aplicatiile care au fost descoperite recent acolo aveau malware-ul Joker in el, compania Google eliminandu-le rapid. Auxiliary Message, Fast Magic SMS, Free CamScanner, Super Message, Element Scanner, Go Messages, Travel Wallpapers, Super SMS sunt cele 8 aplicatii pentru Android care au fost eliminate din Google Play Store, deci daca le-ati instalat, stergeti-le imediat.

Android este un sistem de operare care poate fi sigur daca utilizatorii nu le ofera aplicatiilor acces nestingherit la date, iar aplicatiile cu Joker fix asta cer de la oameni. Dupa instalarea acestor aplicatii in telefoanele cu Android, ele cer diverse permisiuni de a accesa date si functii ale oamenilor, iar apoi malware-ul Joker incepe sa functioneze, interactionand cu reclame, abonand oamenii la diverse servicii online, si trimitand datele oamenilor catre atacatori.

Android e gandit ca un sistem de operare care sa fie sigur pentru utilizatori, insa fara ca oamenii sa se protejeze impotriva acestui tip de atacuri, masurile de securitate ale Google sunt complet inutile.

This post was last modified on iun. 21, 2021, 9:40 AM 09:40

Disqus Comments Loading...