X

ING Bank: Avertismentul Serios pentru Toti Clientii Romani

ING Bank este una dintre cele mai mari banci din Romania in momentul de fata, iar asta pentru ca ofera servicii si experiente foarte bune pentru cei care decid sa ii fie clienti. Numarul mare de romani care folosesc ING Bank aduce cu el si probleme de genul celei despre care vorbim acum, iar asta pentru ca identitatea bancii este folosita in atacuri de tip phishing care au menirea de a pacali utilizatorii sa isi cedeze datele personale fara sa stie de fapt ce se intampla.

ING Bank a emis mai multe avertizari pentru clientii din toata Romania in legatura cu aceasta problema, iar ei trebuie sa fie extrem de vigilenti pentru a nu risca sa devina victimele hackeri. Avertismentele au rolul lor pentru ca in momentul de fata e in plina desfasurare o campanie de tip phishing prin email, si puteti vedea mai jos un mesaj care pare sa vina de la ING Bank si pare sa aiba legatura cu HomeBank, dar este nimic mai mult decat o pacaleala.

ING Bank: Avertismentul Serios pentru Toti Clientii Romani

ING Bank le spune clientilor sa fie intotdeauna atenti la email-urile de acest gen pentru ca in general ele vin de la adrese care nu au vreo legatura cu banca, asa cum se vede si in imaginea de mai sus. Mai mult decat atat, desi mesajele sunt scrise in limba romana, puteti vedea ca ele nu sunt scrise in mod corect, un alt aspect la care ING Bank ne-a tot spus sa avem grija, acesta fiind un semnal de alarma ca avem de-a face cu un atac de tip phishing.

ING Bank ne spune sa nu accesam link-urile care ne sunt trimise prin email in cadrul atacurilor de tip phishing, exact cum e si acesta, insa pentru multi oameni e greu sa faca diferenta dintre un email al bancii, si unul malitios. Uitandu-va cu atentie la adresa de pe care vine email-ul, felul in care e formulat mesajul, ce se spune in el, si felul in care sunt folosite imaginile de identificare ale bancii va puteti da seama daca acel email vine de la ING Bank, sau de la un atacator.

ING Bank nu prea poate sa faca altceva decat sa ne avertizeze in cazurile de acest gen, iar asta pentru ca nu poate bloca trimiterea email-urilor, si doar noi ne putem proteja de accesarea website-urilor malitioase.

This post was last modified on iun. 30, 2021, 9:00 PM 21:00

Disqus Comments Loading...