X

Android 12: Anuntul Incredibil al Google pentru Jocurile Noi

Android 12 are parte de o schimbare uriasa facuta de catre compania Google pentru jocuri, si v-am vorbit saptamana trecuta despre ceea ce urmeaza sa fie anuntat in mod oficial de catre americani. V-am spus ca Google urmeaza sa ofere posibilitatea de a juca diverse jocuri in timp ce ele se descarca pe telefoanele cu Android 12, iar acest lucru a fost confirmat in mod oficial de catre companie in cursul weekend-ului, si oferit impreuna cu versiunea beta cea mai recenta.

Android 12 urmeaza sa ne permita sa instalam in telefoane versiuni trunchiate ale jocurilor si sa incepem sa ne jucam pe masura ce jocurile se descarca in totalitate, ceva ce am vazut inclusiv la alte sisteme de operare. Google ofera aceasta functionalitate noua special pentru jocurile de dimensiuni foarte mari, iar imaginea de mai jos prezinta destul de clar modul in care aceasta noua functionalitate din cadrul Android 12 urmeaza sa fie oferita pentru telefoane.

Android 12: Anuntul Incredibil al Google pentru Jocurile Noi

Android 12 urmeaza sa ofere aceasta functionalitate speciala pentru a usura munca dezvoltatorilor de jocuri de a oferi o experienta mult mai buna pentru telefoane, in special in cazul titlurilor care au dimensiuni foarte mari. Dezvoltatorii vor trebui sa foloseasca sistemul Play Asset pentru ca Android 12 sa poata oferi aceasta functionalitate speciala pentru telefoane, insa sistemul e gandit pentru a fi cat se poate de simplu de utilizat, asa ca n-ar trebui sa existe probleme mari cu el.

“Play Asset Delivery (PAD) aduce avantajele pachetelor de aplicații în jocuri. Permite jocurilor mai mari de 150MB să înlocuiască fișierele de expansiune vechi (OBB) prin publicarea unui singur artefact Play care conține toate resursele de care are nevoie jocul. PAD oferă moduri de livrare flexibile, actualizări automate, compresie și patch-uri delta și este gratuit. Folosind PAD, toate pachetele de active sunt găzduite și difuzate pe Google Play, eliminând necesitatea de a utiliza o rețea de livrare a conținutului (CDN) pentru a vă oferi jucătorilor resursele de joc.”

Android 12 are totul oferit pentru telefoane incepand cu versiunea oficiala care va fi lansata in august, insa in modelele de la Samsung, Xiaomi, OPPO, Vivo, LG, OnePlus, Motorola, etc, el va ajunge mult mai tarziu. In cazul celor care au telefoane Huawei nici nu se poate pune problema de a avea aceasta schimbare majora adusa de Android 12, cel putin daca vorbim despre modelele lansate in ultimii 2 ani de zile, asa ca ei vor ramane fara acces la beneficii.

Android 12 are foarte multe noutati extrem de intresante care sunt pregatite pentru a fi oferite, insa e nevoie si ca producatorii sa ofere actualizarile in timp util pentru clienti.

This post was last modified on iul. 13, 2021, 3:41 PM 15:41

Disqus Comments Loading...