X

Coronavirus: Imunitatea Colectiva Calculata la Cererea Guvernului

Imunitatea colectiva dobandita in Romania prin vaccinare, sau infectare, la nivelul populatiei ar fi de aproximativ 44%, conform informatiilor furnizate de Guvernul Romaniei, ea fiind de peste 60% in judetele Cluj, Ilfov si in Bucuresti, dar multe altele au procente mult mai mici.

“Imunitatea colectivă dobândită prin vaccinare împotriva COVID-19 și prin boală este estimată la circa 44% la nivel național, iar în judeţele Cluj, Ilfov şi în municipiul Bucureşti este de peste 60%.

Pentru estimarea la nivel naţional şi judeţean s-a folosit ca bază de calcul populaţia rezidentă în România la data de 1 ianuarie 2020, adică 19,3 milioane de persoane, fiind considerată mai aproape de situaţia reală în momentul de faţă.

De la începutul lunii iulie au fost generate 1.333.398 de certificate digitale europene, iar 82% dintre acestea atestă vaccinarea împotriva COVID-19.
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății au prezentat situația epidemiologică din România și de la nivel european și evoluția campaniei de vaccinare.”

This post was last modified on iul. 20, 2021, 6:01 PM 18:01

Disqus Comments Loading...